Zimski športni vikend Maribora

Zimski športni vikend Maribora bo letos potekal 11. in 12. marca na mariborskem Pohorju in v Ledni dvorani. Športni vikend se začne v soboto ob deseti uri s tekmovanjem rekreativcev v veleslalomski tekmi Pokala škrata Bolfenka, konča v nedeljo ob treh popoldan. V soboto bo pod Pohorsko vzpenjačo potekala tudi zabava, kjer bodo ob štirih razglasili zmagovalce veleslalomske tekme. Ob sedmih zvečer sledi koncert skupine Akustični orgazem. Celodnevna smučarska vozovnica bo 50% cenejša.

V soboto bo na voljo več športnih aktivnosti. Na otroškem poligonu Lisička bo organizirano brezplačno poučevanje smučanja za otroke in na Bellevueju pohod s krpljami ter panoramska vožnja z motornimi sanmi. Ob devetih zvečer se sobotni del športnega vikenda zaključi pod vzpenjačo s predstavitvijo pležuhov in spustom z njimi.

Na Arehu se bodo udeleženci boste udeležili tečaja teka na smučeh. Ob enajstih se začne tudi paralelno kolesarsko tekmovanje po zasneženi smučarski progi.

V Ledni dvorani se bo možno od desetih do enajstih preizkusiti v kegljanju na ledu, od pol dvanajstih do enih sledi predstavitev hokeja za otroke, okrog druge ure pa tekmovanje v hitrostnem drsanju na ledu. Od štirih do pol šestih bodo karte za drsanje za pol ceneje.

Zimski športni vikend se zaključi v nedeljo, ko bosta na voljo poučevanje smučanja za otroke in panoramska vožnja z motornimi sanmi.

Organizator športnega vikenda, družba Martura iz Maribora, je pripravil pester program, kjer bo lahko  vsak udeleženec športno aktiven glede na svoje fizične sposobnosti.