V petek bo domače in veselo na Zgornji Polskavi. Pride tudi Alfi Nipič

Slovenija je znana po domači slovenski glasbi, čeprav bi nekateri to tradicijo radi kar ukinili, A v Sloveniji je vse več narodno-zabavnih ansamblov, ki tradicijo peljejo naprej.


Zgornja Polskava je sicer naselje v Občini Slovenska Bistrica. Urbanizirano gručasto središčno naselje s 1.300 prebivalci se nahaja na jugovzhodnem vznožju Pohorja, v izteku doline rečice Polskave. Središče naselja z baročno župnijsko cerkvijo sv. Trojice iz leta 1619 in staro šolo.

A v teh krajih so že od nekdaj tudi prepevali in igrali. Zato zagotovo ni naključje, da bo v kulturnem domu gostovala TV oddaja Polka in majolka, kjer se bodo predstavili številni nastopajoči od blizu in daleč. Posebej se bo ob tej priložnosti predstavil tudi mlad kvintet Glasbene šole Slovenska Bistrica, kateri so posebej za to priložnost posneli domačo pesem. Pa tudi aktiv kmečkih žena bo ob tej priložnosti spekel dobrote.

Seveda pa bo oddaja postregla tudi z dvema mariborskima legendama Rudijem Šantlom in Alfijem Nipičem. Slednji bo namreč 17. septembra praznoval častitljivih 80 let.

V oddaji bodo poleg Rudija Šantla in Alfi Nipiča sodelovali še: ansambel Gašperja Mirnika, kvintet Glasbene šoke Slovenska Bistrica, pevka Milena Vračko, mlada Tiya, skupina Sinji galeb, harmonikar Tadej Šetar, Elizabeta Novak, prvak na igranju na kromatično harmoniko Matej Grobelnik Pek, mlada Tisa Gal, Nuša Rojs in ostali.

Ljubitelji domače glasbe bodo tako prišli na svoj račun, tudi zato, ker je vstop prost.

VREME

Maribor
dež šibkejše intenzitete
87%
3.1km/h
100%
19°C
21°
17°
18°
Tue
14°
Wed
12°
Thu
12°
Fri
12°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.