Sezmogram - Potres
Slika je simbolna: finance.si

Po torkovem rušilnem potresu z epicentrom v Petrinji in z magnitudo 6,2 so se mnogi prebivalci na Hrvaškem, pa tudi v Sloveniji, zopet zbudili zaradi tresenja tal. Po podatkih hrvaške seizmološke službe je šlo za tri popotresne sunke. Prvi ob 6.15 z magnitudo 4,7, drugi 11 minut pozneje z magnitudo 4,8 in tretji minuto pred pol sedmo z magnitudo 3,9.

V sredo, 30. decembra 2020, ob 6.15 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili močan potres v bližini Petrinje (Hrvaška), 150 km jugovzhodno od Ljubljane. Po preliminarnih podatkih EMSC je imel magnitudo 4,9.
Današnji potres smo občutili tudi v Sloveniji. (Vir: Arso)

Tla na osrednjem Hrvaškem so se 15 minut čez 6. uro zjutraj ponovno zatresla, in sicer dan po rušilnem potresu z epicentrom v Petrinji z magnitudo 6,2. Ta prvi jutranji sunek je imel magnitudo 4,7, le 11 minut pozneje pa je znova streslo, in sicer z magnitudo 4,8. Seizmološka služba Hrvaške je sporočila, da je minuto pred pol sedmo bil še tretji sunek z magnitudo 3,9. Že prvi sunek je zbudil tudi številne prebivalce Slovenije.

Več sledi.