Župan in kozmonavt Zvezdnega mesta obiskal župana Maribora

Vir: https://en.wikipedia.org

Župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec, je sprejel tričlansko rusko delegacijo, v kateri so bili župan ruskega Zvezdnega mesta Valerij Ivanovič Tokarjev, predsednik društva Society for Friendship and Cultural ties with Slovenia in gospod Petr Ryzhkov. Zvezdno mesto je zaprto administrativno teritorialno območje v Rusiji, upravno podrejeno Moskovski oblasti. Mednarodni javnosti je župan Valerij Ivanovič Tokarjev bolj poznan kot ruski kozmonavt, ki je v vesolju prebil skoraj 190 dni, opravil dva vesoljska sprehoda ter pilotiral 51 vrst letal in vesoljskih plovil.

Ruska delegacija si je v Mariboru, v Melju, najprej ogledala lokacijo, kjer se načrtuje odprtje Ruskega muzeja. To bi bil spominski muzej na lokaciji nekdanjega ujetniškega taborišča Stalag XVIII D, kjer je bilo med drugo svetovno vojno pridržanih ogromno ruskih vojakov.

Župan dr. Andrej Fištravec je rusko delegacijo pozdravil v mestu. Pogovarjali so se o obisku muzeja in se strinjali, da tak muzej ne bi imel le velike kulturne vrednosti za mesto Maribor, temveč tudi velik mednarodni pomen. Ruska delegacija izpostavila zanimanje za skupno sodelovanje tudi na poslovnem forumu, kjer so se s podjetniki že dogovarjali in kamor so povabili tudi gospoda župana mesta Maribor.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.