Župan in kozmonavt Zvezdnega mesta obiskal župana Maribora

Vir: https://en.wikipedia.org

Župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec, je sprejel tričlansko rusko delegacijo, v kateri so bili župan ruskega Zvezdnega mesta Valerij Ivanovič Tokarjev, predsednik društva Society for Friendship and Cultural ties with Slovenia in gospod Petr Ryzhkov. Zvezdno mesto je zaprto administrativno teritorialno območje v Rusiji, upravno podrejeno Moskovski oblasti. Mednarodni javnosti je župan Valerij Ivanovič Tokarjev bolj poznan kot ruski kozmonavt, ki je v vesolju prebil skoraj 190 dni, opravil dva vesoljska sprehoda ter pilotiral 51 vrst letal in vesoljskih plovil.

Ruska delegacija si je v Mariboru, v Melju, najprej ogledala lokacijo, kjer se načrtuje odprtje Ruskega muzeja. To bi bil spominski muzej na lokaciji nekdanjega ujetniškega taborišča Stalag XVIII D, kjer je bilo med drugo svetovno vojno pridržanih ogromno ruskih vojakov.

Župan dr. Andrej Fištravec je rusko delegacijo pozdravil v mestu. Pogovarjali so se o obisku muzeja in se strinjali, da tak muzej ne bi imel le velike kulturne vrednosti za mesto Maribor, temveč tudi velik mednarodni pomen. Ruska delegacija izpostavila zanimanje za skupno sodelovanje tudi na poslovnem forumu, kjer so se s podjetniki že dogovarjali in kamor so povabili tudi gospoda župana mesta Maribor.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
dež šibkejše intenzitete
92%
3.1km/h
100%
19°C
20°
18°
18°
Sat
17°
Sun
17°
Mon
15°
Tue
16°
Wed

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA