Župani v DZ. Z golimi rokami bomo ustavili gradnjo azilnih domov! Najbolj zanimive izjave. (video)

Mejni prehod Obrežje, slika omrežje X

Včeraj je v državnem zboru kar 7 ur potekala 9. nujna seja komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti glede vzpostavitve novih azilnih domov v občinah Brežice in Središče ob Dravi.  Komisijo je vodil poslanec SDS Jože Tanko.


Toni Jelovica, župan občine Središča ob Dravi, Danijel Vrbnjak, župan občine Ormož, Mirko Cvetko, župan občine sv. Tomaž, Ivan Molan, župan občine Brežice, nekdanji župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko, občinska svetnica Središča ob Dravi Mirjana Panič, , ministrstvo za notranje zadeve, Urad vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov, generalna policijska uprava, varuh človekovih pravic in državno tožilstvo., urad predsednika RS, Vlada RS. No zadnji trije niso našli časa, da bi prišli.

V peticiji, ki so jo podpisali župani treh občin, so uvodoma zapisali, da se z vloženo peticijo na podlagi sprejetih sklepov občinskih svetov vseh občin pritožujejo zoper sklep, ki ga je na svoji tretji redni seji sprejela vlada. Omenjeni sklep predvideva postavitev azilnega doma na območju bivših mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi. V peticiji je po navedbah Tanka podrobno razloženo, zakaj postavitvi azilnega doma v treh občinah nasprotujejo. Jelovica: “S sklepom smo bili seznanjeni po sprejetju sklepov.”

Tu je nekaj najbolj zanimivih razprav

Kot je na koncu dejal Mirko Cvetko, župan občine Sveti Tomaž. “Veliko vas je tu mlajših iz vladne garniture. Verjetno se niti ne spominjate leta 1991, kaj vse smo na tem našem območju dali skozi. Niso bili lepi časi, bili so zelo negotovi, težki časi … Sam sem bil mlad fant. In mislim, da bi bilo potrebno prisluhniti takšni občini, kot je Središče ob Dravi, ki je odigrala izredno pomembno vlogo pri osamosvojitvi Slovenije.”

VREME

Maribor
jasno
39%
7.7km/h
0%
33°C
36°
31°
33°
Wed
20°
Thu
19°
Fri
23°
Sat
18°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.