Kdo vse se je zastonj mastil v VIP šotoru Zlate lisice?

slika: up-rs.si

Zlata lisica je največji zimski dogodek SV Slovenije. Svetovni pokal v smučanju za dekleta privabi v Maribor številne ljudi od blizu in daleč. Tudi take, ki Maribor drugače nikoli ne obiščejo.

Med glavnimi gosti je bil na letošnji Zlati lisici zagotovo predsednik države Borut Pahor, ki pa se ni prišel v Maribor le nastavljat fotografom in kameram, kot SMCjeva druščina, ampak je na tribuni tudi navijal s slovensko zastavo.

Koga vse smo opazili v VIP šotoru?

Čeprav je na enem izmed predvolilnih soočenj mariborski župan Arsenovič dejal, da je Zlata lisica za Maribor le “ekonomsko tveganje” pa je vseeno pristavil “piskerček” poleg predsednika Pahorja na tribuni in seveda tudi v VIP šotoru Zlate lisice.  V šotoru, ki je namenjen le za “visoke” goste, kjer se seveda da tudi kaj brezplačnega za pojesti in popiti, je bilo sicer zaslediti, tudi nekaj takih, ki tja sicer ne sodijo, a vseeno. In kdo se je gnetel v VIP šotoru? Poleg omenjenega predsednika Boruta Pahorja, so bili tam tudi “zastonjkarji” SMCja Minister Miro Cerar , ministrica Ksenije Klampfer, minister Zdravko Počivalšek, pa tudi nekdanja ministrica Maja Makovec-Brenčič se prikazala. Upajmo le, da si za ta dan SMCjevi poslanci spet niso izplačali dnevnic in potnih stroškov. Na brezplačni pijači in hrani je bilo opaziti seveda tudi privrženca  mariborskega župana in upokojenega direktorja smučarskih reprezentanc Toneta Vogrinca, opazili smo tudi člana hrvaškega dueta 2Cellos Luka Šulića in se spraševali le kaj je on delal v VIP šotoru??? Opazili smo tudi direktorja Selectium Adriatics in predsednika Zbora alpskih disciplin Iztoka Klančnik, vodjo protokola Zlata lisica Danila Klineta, direktorico Mercator nepremičnin Jernejo Kastelic, predsednika uprave Zavarovalnice Sava Davida Kastelica. Tudi nekdanjega župana Križmana smo opazili. Seveda so bili v šotoru tudi “občinarji”, župan Arsenovič in oba podžupana Matjaž Štandeker in Samo Peter Medved. Očitno so se glede na nasmejane obraze v tem šotoru res dobro počutili. Saj prej, očitno v ta VIP šotor niso mogli kar tako priti.

In tudi letošnja Zlata lisica je zaprla svoja vrata, do naslednjega leta. Ne glede na županovo “ekonomsko tveganje” je prireditev mestu v ponos. Zato nasvidenje na Zlati lisici 2020.

vir: maribor.info

M.G.