Tako bo izgledala prenovljena zahodna tribuna NK Maribor

Po dolgih letih odlašanja in verjetno čakanja na primeren volitveni čas je bil danes končno predstavljen projekt celovite prenove Osrednjega prireditvenega stadiona Ljudski vrt. Finalizacija prostorov pod tribunama sever in jug – in zahodne tribune se izvaja po planu, ki predvideva začetek izvedbe del pod tribunama sever in jug konec meseca septembra ter začetek obnove zahodne tribune konec leta 2018. Sredstva v višini 5.490.000,00 EUR za začetek prenove so zagotovljena v proračunu MO Maribor.

Za začetek prenove zahodne tribune je potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje, vloga je bila podana na upravno enoto konec maja 2018. Glede na veliko število vlog za izdajo gradbenega dovoljenja, ki so v tem trenutku na upravni enoti je težko reči kdaj konkretno bo gradbeno dovoljenje pridobljeno, so pa na upravni enoti obljubili, da bo vloga pregledana do konec avgusta. Mestna občina Maribor mora ob pridobitvi gradbenega dovoljenja pridobiti še soglasje Ministrstva za finance za pridobitev kredita, ki ga potrebuje za izvedbo razpisa (zagotovitev finančnih virov). Kljub temu je postopek priprave javnega razpisa za zahodno tribuno že v teku in bo objavljen takoj po pridobitvi gradbenega dovoljenja in soglasja za pridobitev kredita. V kolikor bodo stvari potekale po zastavljeni časovnici, bo obnova zahodne tribune stekla konec leta 2018.

gostinski del

press center

(Slike MOM)

MZ

VREME

Maribor
jasno
39%
5.1km/h
0%
24°C
25°
23°
20°
Tue
10°
Wed
13°
Thu
10°
Fri
10°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.