Ali Arsenovič res svoje zaposlene plačuje z gotovino, mimo FURSa?

Saša Arsenovič foto: FB profil Saše Arsenoviča

Kako je s  poslovanjem gostinca in podjetnika, ki ga Cerarjeva SMC in ljubljanska elita tranzicijska levice forsira za novega mariborskega župana? Prispevek povzememo po portalu Požareport.si.

Arsenovič, zdaj 100-odstotni lastnik družbe Galerije Gosposka in solastnik ljubljanske družbe Atim, d. o. o., je svoje zaposlene plačeval (ali še plačuje) tudi z gotovino, na roke, ob koncih tedna, mimo Fursa, in se tako izogibal/izogiba plačevanju davkov. O spornem poslovanju Arsenoviča je za Požareport spregovoril bivši natakar, kateremu je Saša Arsenovič odgriznil prst. Nekdanji natakar pravi, da je bil na tak način, torej na črno, pri Arsenoviču “zaposlen” več let, pri čemer je delal tudi po 7 dni na teden, plačilo na roke, v kešu, pa je sledilo ob koncih tedna.

Po besedah nekdanjega natakarja je bilo takrat pri Arsenoviču na črno zaposlenih več ljudi, ne samo on, kako je danes, sicer ne ve, a vseeno, tak človek ne more biti kandidat za mariborskega župana. Gre za za visoko politično funkcijo, kandidat pa se hvali z uspešnim podjetništvom. izogibanje plačila davkov, pa je vse prej, kot to.

Pri tem je zanimiva še ena podrobnost. Ko je pretepeni in pogrizeni natakar želel v Mariboru angažirati dobrega odvetnika za odškodninsko tožbo proti Arsenoviču, tega je takrat zastopal odvetnik Andrej Kac, praktično sploh ni mogel dobiti odvetnika. Vsi naj bi se bali vzeti ta primer, ker je bila Arsenovičeva mama Alemka Arsenovič (gospa se danes z imenom in priimkom ter fotografijo pojavlja tudi v reklamnem predvolilnem časopisu Saše Arsenoviča, ki so ga – brezplačno – prejela vsa mariborska gospodinjstva), sodnica na mariborskem sodišču.

Saša Arsenovič se na predvolilnih soočenjih javni hvali, da ima zaposlenih 90 ljudi, medtem ko je po javno dostopnih podatkih v Galeriji Gosposka zaposlenih od 21 do 49 ljudi. le zakaj torej Arsenovič navaja drugačne, torej večje številke zaposlenih v svojem podjetju, kot jih navajajo uradni podatki?

Kot smo tudi na našem portalu že poročali je sedaj popolnoma jasno, da Arsenoviča za mariborskega župana ne forsira samo stranka SMC, ampak ljubljanska elita tranzicijske levice.V ozadju Arsenovičeve kandidature najdemo tudi Gregorja Golobiča, nekdanjega predsednika stranke Zares (prej LDS), ki naj bi se z Arsenovičem že dogovarjal okoli projekta Urbana, Maribor pa naj bi bil tudi edina občina, ki naj bi pred temi lokalnimi volitvami aktivno zanimala – Gregorja Golobiča. Ne nazadnje gre za skoraj 90 milijonov evrov težki mariborski proračun. Mariborska politična in medijska scena se tako prvič sooča z neposrednim vstopom prvokategornikov slovenskega oziroma ljubljanskega političnega zakulisja v ozadje lokalnih volitev v štajerski prestolnici in Saša Arsenovič je danes – preprosto povedano – kandidat Ljubljane za župana Maribora.

Če ta dejstva, ki jih navaja Požareport držijo, potem je potrebno takojšnje ukrepanje državnih organov.

Več si lahko preberete na portalu Požareport.

MZ

.

VREME

Maribor
oblačno
80%
2.6km/h
100%
8°C
9°
7°
8°
Wed
5°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.