Nova metla na Mestni občini Maribor pometla s starimi ljudmi?

slika: FB profil Saše Arsenoviča

Na konstitutivni seji, 21. decembra, so mariborski mestni svetniki uradno potrdili izid lokalnih volitev, mandat pa je prevzel novi župan Saša Arsenovič. Nekaj zaposlenih je z delom na Mestni občini tako decembra končalo, ker se jim je prenehalo delovno razmerje.

To so Boštjan Belšak, Gregor Žmak, Draga Kačarevič, Andrej Fištravec, Saša Pelko, Zdravko Luketič, Simona Partlič, Aleš Reisman, Lilia Gaja, Niko Jandl in Irena Pogorelčnik. Veliko je bilo takih, ki so bili zaposleni na županovo zaupanje, kot recimo Simona Partlič, ki je bila vse do konca zvesta Andreju Fištravcu. Nečakinja bolj znanega Toneta Partliča naj bi bila tudi glavna pobudnica protestov proti Francu Kanglerju. Veliko se je govorilo, da nima potrebne izobrazbe za delo v tajništvu Andreja Fištravca.

Nova metla pometla s starimi ljudmi in zaposlila 11 svojih

Da se na občini obetajo spremembe je bilo za pričakovati, saj si bodo, kot smo že poročali  stolčke in delavna mesta razdelili ljudje blizu Arsenoviča in stranke SMC. Na novo pa so zaposlili štiri občinske redarje: Lilijano Sel, Stanislava Gojčiča, Andrejo Adam Krojs in Sašo Klojčnik. Na mariborski občini pa je službo dobila tudi Nives Čavka, ki bo opravljala delo strokovnega sodelavca v Sektorju za komunalo in promet v Uradu za komunalo, promet in prostor.

Poglejmo si še nekaj imen, ki bodo na novo krojili usodo Mariborčanov. Jelko Vrečko so zaposlili kot višjo svetovalko oz. vodjo kabineta župana. Igor Leskovar bo po novem koordinator v kabinetu župana, prav tako bo to delo opravljal tudi človek z ne ravno zavidljivo poslovno preteklostjo Matjaž Štandeker. Romana Rožman pa bo v županovem kabinetu svetovalka. Na novo zaposlen na Mestni občini Maribor tudi župan Aleksander Saša Arsenovič. 

Župan se je očitno odločil, da bo delo poslovneža zamenjal za delo župana. Kako pa bo z njegovimi krediti in poslovanjem z občino, pa bomo videli v letu 2019. Srečno Maribor.

vir: maribor24

Preberite tudi: Je Arsenovič na občini zaposlil človeka z goljufivo preteklostjo?

M.G.

.

VREME

Maribor
oblačno
75%
3.6km/h
100%
9°C
10°
8°
8°
Wed
4°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.