Na sosednjem Hrvaškem razburja posnetek zabave medicinskih sester in pomožnega osebja v covidni bolnišnici Dubrava, ki so brez upoštevanja zaščitnih ukrepov praznovali dolgo v noč.

Zabava v največji covidni bolnišnici?

Posnetek zabave je objavila televizija RTL. V. d. direktorja bolnišnice je napovedal preiskavo, minister za zdravje ter zbornica medicinskih sester pa sta zabavo obsodila. Televizija je ob posnetku, na katerem je videti osebje, kako na zabavi v začetku meseca glasno prepeva, pleše in uživa alkohol ob živi glasbi in harmoniki ter brez zaščitnih mask, v petek zvečer objavila tudi odprto pismo medicinske sestre, ki pričakuje sankcije za vse, ki so se udeležili zabave. Medicinska sestra v pismu meni, da sporna zabava meče slabo luč tudi na tiste zaposlene, ki delajo, kot je treba.

(Opomba: prispevek ni preveden)

Po neuradnih informacijah, ki jih povzema hrvaški časnik Jutarnji list, je zabava potekala pred približno desetimi dnevi ob upokojitvi ene od medicinskih sester. V. d. direktorja bolnišnice Ivica Lukšić je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina dejal, da ni vedel za zabavo. Dodal je, da je treba najprej preveriti vse okoliščine, nato pa bodo ukrepali glede na ugotovitve.

PM