Danes se bo odločilo. Ali je Erjavec sploh še sposoben pripeljati 43 glasov za konstruktivno nezaupnico ali pa bo že danes zaključena zgodba.

Danes dan D za Karla Erjavca!

Slabo se piše danes Erjavcu, če bi sodili po javnomnenjski raziskavi, kjer DESUS še vedno pada, pa tudi Erjavca med politiki ni nikjer več na lestvicah. Kaj torej to pomeni za samo stranko? Erjavcu, ki gre drugo leto v penzijo, pa je verjetno tako in tako vseeno. kaj razmišljajo poslanci DESUS-a? Nekaj razmišljanj je strnil portal Požareport:

  • Franc Jurša, vodja poslanske skupine: Še okleva, ne ve, kaj bi, tako vir požareporta, medtem ko naj bi Erjavec nanj pritiskal tudi zelo grobo, ga celo osebno izsiljeval.
  • Robert Polnar je že dolgo nazaj napovedal odločen “ne” Erjavcu.
  • Jurij Lep: nekdanji župan občine Selnica ob Dravi. Vedno na levi strani politične barke, pravi, da bo spoštoval stališča stranke, kar pomeni, da bo glasoval za Erjavca.
  • Branko Simonovič: Proti Karlu Erjavcu. A nej bi bil pod hudim pritiskom dela terena stranke na Obali.
  • Ivan Hršak: naj bi bil proti Erjavcu.

Če bo sreča Erjavcu mila bi tako dobil mogoče 3 podpise?

In kaj se bo zgodilo, če Erjavec danes ne dobi potrebnih glasov svojih lastnih poslancev? Zagotovo bo dobil potrditev, da naskok za predsednika stranke DESUS ni bila prava odločitev in naj se spravi v penzijo?

PM