Brezplačno zbiranje nevarnih odpadkov

Mariborsko javno podjetje Snaga začne v četrtek, 13. aprila, z brezplačnim zbiranjem nevarnih odpadkov, ki nastanejo v gospodinjstvih, kot so zdravila, baterije, barve, topila, odpadna olja, odpadna kozmetika, pesticidi itd. Zbiranje bo potekalo po mestnih četrteh in krajevnih skupnosti Mestne občine Maribor po urniku.

Nevarni odpadki, kot že ime pove, okolje obremenjujejo bolj, kot običajni komunalni odpadki. To so vsi odpadki, ki vsebujejo eno ali več snovi, ki so škodjive zdravju in okolju. Zato jih moramo zbirati ločeno in predajati v zbirne centre. Odgovorno ravnanje z nevarnimi odpadki je izjemno pomembno, ko govorimo o zeleni prihodnosti in trajnostnem razvoju.

Ob tem iz Snage Maribor sporočajo, da bo zaradi prihajajočih velikonočnih praznikov spremenjen urnik odvoza  odpadkov, in sicer bodo vsem,  ki imajo odvoz planiran ob ponedeljkih, odpadke odpeljali že v soboto, 15. aprila; da v ponedeljek, 17. aprila, ostajajo zaprti vsi Snagini zbirni centri; da v Zavetišču za živali ne bo sprehodov in ogledov živali; ter da bodo Mariborske tržnice na velikonočno nedeljo, 16. aprila, ostale zaprte.

Urnik odvoza odpadkov si lahko ogledate na tej povezavi.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.