Prva obletnica smrti Tomaža Pandurja

Lani, natanko pred enim letom, so iz Makedonskega narodnega gledališča v Skopju sporočili, da je med vajo za predstavo Kralj Lear, umrl mariborski režiser Tomaž Pandur.

Na odru SNG Opere in baleta Ljubljana bo ob prvi obletnici smrti režiserja Tomaža Pandurja predpremiera baletne predstave Simfonija otožnih pesmi na glasbo poljskega skladatelja Henrika Mikolaja Góreckega, Simfonija št. 3. To bo slovenski poklon prezgodaj umrlemu režiserju. Predstavo sta skupaj začela pripravljati Tomaž in Livia Pandur, ki je za časopis Večer povedala: “Danes je to enaka, a hkrati popolnoma drugačna predstava. Isti ustvarjalci smo pod njo podpisani, a vsi z rano spomina na Tomaža.”

SNG Maribor je v spomin Tomažu Pandurju pripravilo monodramo Brezmadežna/Immaculata, v kateri je zaigrala Nataša Matjašec Rošker. Predstava je na simbolni ravni predstavljala vrnitev režiserja Tomaža Pandurja na oder mariborske Drame in v mesto, kjer se je pred več kot tridesetimi leti začela njegova režiserska pot.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.