Spodbude za trajno zaposlovanje mladih

Zavod RS za zaposlovanje je objavili javno povabilo delodajalcem za izvedbo projekta v okviru programa Spodbude za trajno zaposlovanje mladih.

Cilj javnega povabila je omogočiti zaposlitev približno 5.507 mladim brezposelnim osebam. Projekt omogoča

delodajalcem subvencijo v višini 5.000 EUR za zaposlitev brezposelnih oseb, starih do vključno do 29 let, ki so vsaj 3 mesece prijavljene v evidenci brezposelnih oseb. Delovno razmerje mora biti sklenjeno za nedoločen čas. Delodajalci lahko kandidata zaposlijo za polni delovni čas, 40 ur na teden ali za krajši delovni čas, vendar ne krajši od 36 ur tedensko. Zaposlijo lahko tudi invalide, vendar ne za krajši delovni čas kot 20 ur tedensko. Delodajalci morajo zaposlenim zagotoviti plačo in druge prejemke iz delovnega razmerja v skladu z veljavno delovnopravno zakonodajo.

Višina subvencije 5.000 EUR je za zaposlitev za nedoločen čas za poln delovni čas 40 ur tedensko oziroma sorazmerno manj.  Subvencijo bo delodajalcem zavod nakazal v dveh enakih delih na podlagi e-računa: prvi del po zaposlitvi in drugi del po izplačilu plače za 24. mesec zaposlitve.

Pri vključevanju bodo, ob upoštevanju poklica, izobrazbe, delovnih izkušenj in veščin kandidatov, imele prednost osebe, ki v zadnjih dveh letih še niso bile vključene v noben program aktivne politike zaposlovanja, se soočajo s socialnimi in/ali zdravstvenimi ovirami, ali so dlje časa prijavljene v evidenci brezposelnih.

Za subvencionirano zaposlitev 5.507 mladih brezposelnih je do leta 2021 na voljo 27,7 milijona EUR, ki jih financirata Republika Slovenija (20 %) in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80 % celotne vrednosti). Dobrih 60 % odstotkov vseh sredstev je namenjenih za mlade s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji, skoraj 40 % pa za mlade s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
54%
2.1km/h
20%
24°C
26°
23°
24°
Fri
13°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
12°
Tue

TWEET DNEVA

 
WhitePress marketinška platforma za ustvarjanje, distribucijo in analizo vsebin, ki se uporablja predvsem za potrebe digitalnega oglaševanja. Na platformi se lahko oglaševalci in marketinške ...

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.