Franc Kangler je dobil še eno sodno bitko

Franc Kangler.

Kot poroča portal Nova24.si je specializirano državno tožilstvo potrdilo, da je na začetku septembra umaknilo pritožbo na odločitev prvostopenjskega sodišča, ki je maja presodilo, da je tožba zoper nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja in njegovo hči Mašo Kangler za odvzem premoženja domnevno nezakonitega izvora neutemeljena.

Takšna odločitev tožilstva je posledica julijske odločitve ustavnega sodišča, ki je presodilo, da se zakon o odvzemu premoženja nezakonitega izvora lahko uporablja le za dejanja, storjena po datumu uveljavitve zakona, torej po 29. novembru 2011. Višje sodišče tako   izdalo sklep, s katerim je ugotovilo, da je tožeča stranka umaknila pritožbo zoper sodbo in sklep tega sodišča. 

Specializirano državno tožilstvo je zoper Kanglerja vložilo tožbo za odvzem domnevno nezakonitega premoženja v višini dobrih 256.000 evrov. Dokazni postopek se je zaključil konec marca letos, ljubljansko okrožno sodišče pa je nato presodilo, da tožba ni utemeljena. Tožilstvo se s tem ni strinjalo in je vložilo pritožbo na višje sodišče. A to o tem ne bo vsebinsko odločalo, ker je tožilstvo kasneje umaknilo pritožbo.

Tožilstvo je sprva vložilo tožbo za odvzem nezakonitega premoženja v vrednosti 121.840 evrov – 61.546 evrov premoženja v lasti Franca Kanglerja in 60.294 v lasti Maše Kangler. Pozneje je tožbeni zahtevek še zvišalo – Franc in Maša sta morala na sodišču dokazovati, od kod jima premoženje v vrednosti 256.652 evrov.

Po mnenju tožilstva naj bi bil nezakonit izvor denarja, namenjenega za nakup parcel na Zgornjem Slemenu in v Zimici pri Zgornji Koreni ter za nakup dobrih 75 kvadratnih metrov velikega stanovanja v Pohorski ulici v Zgornjem Radvanju v Mariboru. Kangler je moral po poročanju medijev dokazovati tudi, od kod mu denar za nakup več kot 30 let starega traktorja in avtomobila znamke Mercedes. Sporne transakcije naj bi bile izvedene pred novembrom 2011.

Še ena dobra novica za Franca Kanglerja, ki je dejal le: Resnica prihaja na dan!

več na Nova24.si

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
89%
1.5km/h
0%
20°C
21°
19°
19°
Fri
18°
Sat
17°
Sun
17°
Mon
15°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA