Na snežnem stadionu danes najboljši slovenski smučarji

slika: FB profil Ilke Štuhec

Maribor je mesto, kjer so doma najboljši slovenski smučarji. Čeprav je Pohorje še zeleno bo danes namenjeno zimskim športom. V šotoru na snežnem stadionu bo Smučarska zveza Slovenije pripravila predstavitev vseh reprezentanc pod njenim okriljem. Zato lahko pričakujemo veliko dobre volje in sproščenega vzdušja.

Kot poroča MBREPORT, se bodo predstavili alpski smučarji, biatlonci, smučarji tekači, skakalci, skakalke, nordijski kombinatorci, deskarji na snegu, smučarji krosisti, tekmovalci v telemarku, in še kdo.

Sicer pa je Maribor domači kraj Ilke Štuhec in Boštjana Klineta, ki se bosta prav tako pridružila ostalim v tradicionalnem druženju z novinarji pred začetkom tekmovalne zime. Ne bosta pa manjkala niti Mariborčana Filip Flisar in Klemen Kosi.

Ilka Štuhec, bo začela tekmovanje 30. novembra v Lake Louisu v Kanadi, ko se bo odprla sezona tudi za najhitrejše smučarske discipline.

Kdo je Ilka Štuhec? Rojena je bila 26.10.1990 v Slovenj Gradcu. Živi v Mariboru. Je članica slovenske ženske A reprezentance v alpskem smučanju. Na smuči je prvič stopila pri dveh in pol letih. Njeno kariero so zaznamovale številne resne poškodbe, ki jih je uspešno sanirala in sedaj si želi, da bi z njimi končno zaključila.

In kdo je vse je še napovedal prihod? Jakov FakŽan Košir. Peter Prevc, Jurij Tepeš, Ema Klinec, Anamarija Lampič, Ana Drev, Meta Hrovat, Žan Kranjec, Ana Bucik, Maruša Ferk, Vesna Fabjan.

Alpski smučarji gredo že konec meseca, na ledenik Rettenbach nad Söldnom. Svetovni pokal v smučarskih skokih pa se bo s kvalifikacijami pričel 16. novembra v Wisli, za smučarke skakalke pa 29. novembra v Lillehammerju.

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.