Gibanje Zedinjena Slovenija – Davorin Medved

Splošna vprašanja

Kateri so glavni cilji stranke na državnozborskih volitvah 2018?

Glavni cilji Gibanja zedinjena Slovenija so doseči tak rezultat, ki nam bo dal možnost in obvezo popraviti vse, kar so načrtno in zlonamerno naredile dosedanje vlade, le-te poklicati na odgovornost in jih primerno kaznovati ter vrniti vsem nam ukradeno državo, vključno z njenim premoženjem, skritim v tujini oziroma davčnih oazah. V kolikor ste mislili na cilje, zapisane v volilnem programu gibanja, so dostopni na: https://www.zedinjenaslovenija.si/volilni-program-2018/.

Na koliko sedežev v državnem zboru računate?

V prihodnosti računamo na 20 do 30 sedežev, kar je po našem mnenju minimalni pogoj, da lahko udejanjimo naše poslanstvo.

Ali ste odprti za vstop v koalicijo in s kom?

V Zedinjeni Sloveniji smo odprti za sodelovanje z vsemi svobodnimi, pravičnimi in nekompromitiranimi strankami, saj želimo dejansko zedinjati in ne ločevati, še več, ločevanje Slovenskega naroda želimo dokončno zatreti!

Za kaj bi se vaši lokalni kandidati za poslance zavzemali na področju Maribora in okolice?

Konkreten odgovor na to bomo lahko predstavili na lokalnih volitvah. Gibanje zedinjena Slovenija bo vedno sledila uresničitvi vseh ciljev svojega programa. V primeru zmage Zedinjene Slovenije bodo Mariborčanke in Mariborčani najprej začutili, da lahko ponovno upajo v svobodno, varno in pravično državo!

Osebni intervju

Odgovarja vam Davorin Medved, član Gibanja Zedinjene Slovenije in kandidata za poslanca v VE 5 in 9.


Zakaj ste se odločili kandidirati za poslanca na državnozborskih volitvah?

Za kandidaturo sem se odločil, ker je postalo več kot očitno, da prav nikomur iz politične palete in državne namišljene elite niti malo ni mar za našo državo in nas državljane. S takšnim stanjem se ne morem sprijazniti in ker tudi ni v zadostnem številu drugih, ki so se pripravljeni za to na tak način izpostaviti, sem se sam odločil, da takšnega stanja ne bom več pasivno prenašal in se pridružim boju za boljši jutri.

Kakšne so vaše dotedanje izkušnje s politiko, oziroma kakšno je bilo vaše dosedanje mnenje glede politike?

Na preteklih državnozborskih volitvah sem kandidiral za poslanca na listi stranke Verjamem, kar sem ob pristopu k Zedinjeni Sloveniji jasno povedal in moram priznati, da mi tega nihče ni očital, povsem v skladu z enim od glavnih ciljev ZSi, to je zediniti vse Slovence in prenehati z raznimi delitvami, kot to počne aktualna politika. Takrat sem kandidiral zato, ker sem verjel, da je našo čudovito državo mogoče voditi drugače in to verjamem še danes. Je pa vse bolj očitno, da je dejansko tega sposobna le Zedinjena Slovenija.

Kako ste prišli v stik z Gibanjem Zedinjena Slovenija?

Na daleč sem, zaradi lastnega domoljubja in zaskrbljenosti nad prihodnostjo države in s tem svojih otrok, simpatiziral s stranko že nekaj časa, aktivno pa sem se ji pridružil po suverenih nastopih predsednika Andreja Šiška na predsedniških volitvah.

Kako ocenjujete gospodarsko stanje v Mariboru?

Nisem prepričan, da se lahko moja ocena kakorkoli razlikuje od ocene slehernega Mariborčana, ki bi mu zastavili isto vprašanje. Sam sem svojo delovno pot pričel v Metalni Maribor in med drugim delal tudi v Tekstilni tovarni Tabor, obeh predstavnikih nekdaj močnih industrijskih panog v Mariboru, ki so že daleč nazaj propadle. Žal gospodarsko stanje resnično ni blesteče in hvala bogu, da nas rešuje bližina avstrijske meje in delo, ki so ga preko nje našli naši meščani, čeprav tudi njihove pravice trenutno niso urejene tako, kot bi morale biti.

Kje je za vas glavni problem, katerega je potrebno prvo reševati v našem mestu?

Problemi našega mesta niso osamljeni in ločeni od generalnih problemov, ki pestijo našo državo. Mislim, da jih zato ni mogoče reševati izključno na lokalnem nivoju, ampak jih je potrebno reševati sistemsko. Lahko bi vam na tem mestu kaj natvezel o zvišanju pokojnin in stopnje sociale na splošno ali o subvencioniranju lastnega zaposlovanja in podobno. Vendar je formula pravzaprav enostavna: odrezati moramo lovke hobotnice, ki se napaja iz proračuna in denar preliva na lastne račune, zaustaviti in preprečiti načrtno priseljevanje tujcev z namenom nižanja cene dela na trgu in ponovno vzpostaviti ravnovesje ponudbe in povpraševanja po delu, ter preko tega zagotoviti vzdržnost javnih financ. Le tako bomo lahko reševali probleme tudi v našem ponosnem mestu.

Kakšno je vaše gledanje na predvolilno gradnjo oziroma predvolilna popravila cest?

Jaz osebno lahko le upam, da bodo Mariborčanke in Mariborčani, kakor tudi vsi ostali državljani in državljanke končno spregledali in premogli toliko kritične presoje in lastnega ponosa, da se na takšna očitna dejanja, ki jih, kakor da se iz nas norčuje, aktualna politika niti več ne skriva, ampak se jih z očitnim namenom vedno znova poslužuje, znali kaznovati in to jasno pokazali na volitvah. To in vse druge kraje, ki se odvijajo dobesedno pred našimi očmi lahko preprečimo le, če bomo na volitvah glasovali proti temu. To je žal zraven kramole edini način, zato pozivam vse, da se volitev udeležijo in oddajo svoj glas tistemu, s katerim se lahko najbolj poistovetijo.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.