V javnosti odmeva opravičilo Cigler-Kralja zaradi govora poslanca Reberška na včerajšnji seji

zajem slike

Kakšna panika na seji Državnega zbora. Poslanec Nove Slovenije Aleksander Reberšek je predsedniku vlade, kot simbolno gesto čiste pitne vode prinesel vrč vode. Predsednica Državnega zbora je zato skoraj ponorela.  Vodja poslanske skupine Nove Slovenije Janez Cigler Kralj, pa se ji je celo opravičil.

Predsednik vlade Robert Golob pa  je včeraj na začetku redne aprilske seje državnega zbora odgovarjal na poslanska vprašanja. Zagotovo je največ prahu  dvignil nastop poslanca NSi Aleksandra Reberška, ki je Golobu očital, da s premierskega položaja ne posreduje pri izgradnji kanala C0 v Ljubljani. V zank protesta je Reberšek med poslanskimi vprašanji pred premirja Roberta Goloba na mizo postavil vrč z  vodo, kar je sprožilo incident in polemiko med njim in predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič. Ta je Reberška obtožila populizma, poslanec ji ni ostal dolžan in dejal, da se gre populizem sama, ko po Afriki posvaja šimpanze.

Se je pa zanimivo oglasil tudi vodja poslanske skupine Nove Slovenije Janez Cigler Kralj, ki se je Urški klakočar Zupančič celo opravičil. Tako je dejal. “Vsekakor pa moram kot vodja poslanske skupine tudi vzeti v bran svojega poslanca, ki je bil prisoten na nekaj dogodkih, ki se tičejo tega kanala C0, in je pač ta gnev ljudi prinesel sem. Morda je šel kje čez rob, se tudi na tem mestu opravičujem, morda je šel čez, ampak prosim pa, da ga poskusimo razumeti, kajti on je tam bil med temi ljudmi, ki se čutijo poteptane v svojih pravicah.”

Je bilo to opravičilo res potrebno? Ali pa se Nova Slovenija noče preveč zameriti Robertu Golobu. Nikoli se ne ve kdaj bodo potrebovali eden drugega. Kakšno pa je vaše mnenje?

video: TV Slovenija, Nova24TV

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.