Jože Možina mora zaradi oddaje Utrip jutri na zagovor?

Jože Možina mora zaradi oddaje Utrip jutri na zagovor?
Jože Možina
Jože Možina, ,zajem slike, Nova24TV

Da je RTV še vedno v primežu rdečih ni treba posebej poudarjati. A to kar zadnje čase dela Tanja Fajon in njeni Socialni demokrati pa je neprebavljivo.

JOŽE MOŽINA JUTRI NA ZASLIŠANJE ZARADI ODDAJE UTRIP

Kot smo prvi poročali na našem portalu TUKAJ, je bil včeraj (nedelja) na zagovor zaradi oddaje Utrip k v.d. direktorju televizije Valentinu Arehu vabljen Jože Možina.  Zagovor bo jutri, poleg Možine bo na zagovoru tudi Jadranka Rebernik, urednica TV Slovenija.. Možina, ki je zgodovinar in avtor knjige Razkol o dogajanju v času druge svetovne vojne, je v Utripu kritiziral nastop nekdanjega predsednika Milana Kučana v Dražgošah in tudi politiko SD. Neuradno je slišati, da je mogoče, da bo o Utripu razpravljal celo programski svet RTVS, ki ga še vodi Ciril Baškovič, seveda iz stranke SD. Piše Siol.net.

Baškoviču se izteka mandat. Najostreje pa je zaradi Utripa takoj protestirala predsednica SD Tanja Fajon. Utrip Jožeta Možine je ena od posledic spremembe na vrhu uredništva informativnega programa v lanskem letu. Kot avtorji Utripa se bodo od zdaj menjavali nazorsko različno usmerjeni novinarji, eden teh je tudi Možina.

In kot zanimivost, naslednji Utrip bo vodila Mojca Pašek Šetinc, ki  je poročena z nekdanjim novinarjem Dela, pozneje pa politikom in lobistom Miletom Šetincem. Pašek Šetinčeva je prispevke za Utrip pripravljala tudi že pod prejšnjim vodstvom in ni novost. Zagotovo pa je to kader, ki se ga še kako veseli Tanja Fajon, saj bi lahko popravil bledo senco njenih sprenevedanj.

In stranka SD bi rada zmagala na volitvah?

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.