Kaj bi vi spremenili v Mariboru? Poiskali smo nekaj zanimivih odgovorov.

slika: Wikipedija

Kaj bi pa vi spremenili v Mariboru? Kaj bi zgradili? Kaj bi izboljšali? S temi vprašanji je županski kandidat na letošnjih lokalnih volitvah Franc Kangler na svojem Facebook profilu spraševal Mariborčane. Nabralo se je kar nekaj zanimivih odgovorov. Povzemamo 10 najbolj zanimivih:

1 Franc samo naskok na župansko mesto in pol boš sam in z pomočjo svetnikov videl kaj je prvo potrebno uredit. Želim,da zmagaš.
2 Zamenjati je treba župana. Vse ostalo se bo popravilo samo od sebe!
3 Podhod pri glavni avtobusni postaji
4 Da bi mladi pari lažje in hitreje prišli do stanovanj. Verjetno obstaja kakšna opcija do občinskih stanovanj. Ne da imajo ta stanovanja ko majo po par tisoč evrov na TRR. A mladi pa z dvema minimalcema more najemnino ravno njemu plaČevat .. in bol spodbujat mlade za otroke itd.. sem ponosen na svoje mesto
5 Pred Dupleškim mostom nekaj naredite da bodo otroci lahko šli čez cesto…ko se iz Dupleka priženejo 70 al pa 80 km/h,ne moreš niti iz ulice kaj šele čez cesto…otroci pa vsak dan v šolo 
6 Mariboru je treba mu vrnit življenje kot je bilo včasih. Zdaj je mrtvo tak da se celo turisti govorijo da je to mesto duhov.
7 Mestnemu jedru je treba vrnit življenje. Dati prazne poslovne prostore podjetnikom v najem za človeško ceno. Omogočiti prihodnost našim otrokom.
In poskrbeti za starostnike, da ne bodo životarili na stara leta.
Z lokalnimi kmetovalci se dogovoriti, da bi enkrat na mesec za simbolično ceno prodajali svoje izdelke na tržnici. Marsikatera družina si se zdrave prehrane ne more privoščiti. Na tržnici sta zelenjava in sadje postala predraga.
8 Mariboru povrniti sloves delavskega mesta in omogoči nova delovna mesta pa ne samo hodit na Kitajsko ker iz te moke nebo kruha pa uredit socialo da nebo enim šlo tak lepo na naš račun. Samo poglej s kakimi avti se vozijo po pomoč na RK in Vsi vemo kdo so ti ljudje, pa niso oni krivi ampak država ki to podpira. Dosti je treba narediti ne samo obljublja potem pa na vse pozabit. Dosti si že nared pa upam da se boš, vem dosti je odvisno koliko bo dnara od države pa koliko nas je zdajšnji župan zapufo. Pa lp
9 Infrastrokturno: nadhod za študente od Štuka proti Trustu oz nad krožnim prometom. Ker ustavijo celi promet in zabijejo celi Koroški most in gosposvetsko ulico dol ko se jih čaka na prehodu. Pa se strinjam z napisanim, poslovne prostore napolnit po normalnih cenah, ne pa da je pol prazno vse pa cene 15€ na kvadrat pisarne.
10 Kolesarska pot od Limbuša in Peker do Studenc in Radvanja za začetek, pa s tisto sramoto na Ruški c. se naj že enkrat nekaj naredi(luknja), pa kakšna fajn trgovina, malo večja, s hrano, na območju Limbuša oz. Peker-po mojem prostor ni problem, urediti Mariborski otok, in predvsem poletni turizem na Pohorju izboljšati, pa še bi se dalo kaj naredit.

(imen in priimkov predlagateljev nismo zapisali, predlogi so nelektorirani)

Svoje mnenje lahko pripišete tudi vi, TUKAJ.

Maribor je z 105.089 prebivalci drugo največje mesto v Sloveniji, ki se razteza se na površini 40,980 km2, prav zato si Maribor zasluži poštenega, pridnega in vestnega župana, ki bo deloval v prid mestu in bo v ponos vsem meščanom in meščankam. Koga izbrati? Odgovor seveda prepuščamo vam.

MZ

 

.

VREME

Maribor
oblačno
79%
2.6km/h
100%
8°C
10°
7°
8°
Wed
4°
Thu
3°
Fri
6°
Sat
8°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.