Kaj se dogaja znotraj Zavoda za turizem Maribor – Pohorje?

Nekaj časa nazaj je bil izpostavljen problem turizma na Pohorju, kjer se je šlo za umik Term Maribor iz treh hotelov na Pohorju. Gre se tudi za nakup hotela Arh, s strani Saše in Zakire Marković, ter minus Marproma, ki beleži že 350 tisoč evrov izgube pri upravljanju Pohorja v zimskem času. Kot da to ni dovolj, sedaj sledi še poskus odstavitve direktorice Zavoda za turizem Maribor – Pohorje Doris Urbančič Windisch.

Zgodba teče že od 19. decembra, ko je svet Zavoda poslal elektronsko pošto soustanoviteljem (to so občine Rače-Fram, Hoče-Slivnica in Starše), v kateri je hotel pridobiti predhodno mnenje glede razrešitve direktorice. Pridobivanje teh mnenj je bilo zaradi neprimernega načina komunikacije seveda neuspešno- pošiljali so elektronsko pošto kar na info predale. Tak način razrešitev ni uspel, zato so občine ponovno pozvali preko redne pošte.

Mestna občina Maribor se do sedaj še ni razjasnila, saj čaka dejansko odločitev znotraj Zavoda samega. Župan pričakuje, da se prvo izglasuje rešitev znotraj in šele takrat bo imel mestni svet na njihovem dnevnem redu razpravo glede razrešitve, drugače pa se mu takšna razprava zdi nesmiselna. Medtem so v ostalih občinah glede podpore že glasovali. V občini Hoče-Slivnica je bila proti nudenju podpore samo ena oseba, ki je med drugim bila članica Zavoda, je pa potem posledično iz njega izstopila. V občini Rače-Fram je bila podpora izrečena soglasno. Tudi Starše naj bi se po neuradnih podatkih nagibale k podpori.

Tako da bomo morali počakati in videti ali bo to še en dodaten žebelj v krsto pohorskemu turizmu.

L.M.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
51%
1.5km/h
75%
24°C
25°
23°
21°
Mon
14°
Tue
13°
Wed
13°
Thu
14°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.