Policija poročilo

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1217 klicev. Med 531 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 92 prometnih nesreč, 71 kršitev javnega reda in miru ter 59 kaznivih dejanj.


Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 9 nesreč z lažjimi. V preostalih 82 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 12 vozil. Pridržali so 2 voznika na območju policijskih uprav Kranj in Novo mesto.

Na področju javnega reda in miru so opravili 34 intervencij na javnih krajih in 37 v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Koper.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 28 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, 8 vlomov, po 3 grožnje in nasilja v družini, 2 ponarejanji listin ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanje listin in povzročitev telesne poškodbe.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 19 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 17 na območju PU Maribor in 2 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Egipta (8), Iraka (6), Nizozemske (2).