Kakšne so podrobnosti streljanja pred stanovanjsko hišo v Vurberku?

Policija, policistI,policija vnukinja

Pod Vurbekom. Šlo je za streljanje v katerem je bila ena oseba smrtno, še ena pa je bila huje poškodovana. Štirje moški stari od 25 – 29 let, so prišli pred hišo in vanjo skušali nasilno vstopiti in pretepsti 20-letnika. Vandalizirali so kletno okno, znesli nad avtomobilom, ki je bil pred hišo, s tem da so preluknjali pnevmatike in razbili stekla, ter napadenemu celo grozili s smrtjo.

K sreči je prihitel 51-letni oče, ki je želel sina zaščititi pred štirimi napadalci. Nasilnike je skušal pregnati, tako da je z balkona hiše s pištolo ustrelil opozorilne strele. To ni spremenilo situacije, zato je oče pritekel na dvorišče in večkrat ustrelil proti napadalcem. Ti so med begom proti njihovem avtomobilu bili zadeti. To sta bila 25- in 29-letnik, kjer je slednji zaradi poškodb umrl na kraju streljanja.

Ostali trije so z avtom zbežali proti Mariboru, vendar so jih ustavili v Spodnjem Dupleku, kjer so jim odvzeli prostost. 25-letnika, ki je utrpel dve strelni rani, so odpeljali v mariborsko bolnišnico. Policisti so 51-letniku, ki je streljal, odvzeli prostost zaradi suma kaznivih dejanj uboja in dveh poskusov uboja. 27-letnik in 29-letnik sta trenutno osumljena kaznivega dejanja nasilništva. Tako je bilo odrejeno sodno pridržanje za vse tri.

Ozadje dogodka naj bi bilo povezano z maščevanjem za dogodke izpred enega leta, kjer je bila vpletena tudi droga. Vprašanje je, kakšna bi bila situacija, v kolikor ne bi bilo prisotnega strelnega orožja. Ali bi sin in oče preživela?

L.M.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.