Sojenje Cakiću se je zaključilo

Vir: Politikis

Danes je senat Okrožnega sodišča spoznal Stefana Cakića krivega za uboj igralca Gašperja Tiča. Dejanje bi naj bilo izvedeno v stanju zmanjšane prištevnosti in je zatorej dobil zaporno dobo osem let in pol. Tožilstvo je na začetku zanj zahtevalo 12 let.

Vse se je začelo 18. junija lani, ko sta Cakić in Tič popivala v enem izmed ljubljanskih lokalov, nato pa sta šla k njemu domov. Oba bi naj uporabljala droge, kajti zraven prisotnosti alkohola, se je v krvi našla sled kokaina. To bi naj bil razlog, za zmanjšanje zmožnosti presoje Cakića. Tako se bi naj uboj zgodil šele zjutraj ob 08:50. Cakić se je branil s tem, da je trdil, da mu je bila podtaknjena posiljevalska droga GHB. To pa je nemogoče ugotoviti, saj se sledi te droge uničijo po dveh urah. Med časom uboja in odvzema krvi je minilo približno 7 ur.

Obramba se je branila z argumentom neprištevnosti, medtem ko je tožilstvo trdilo, da je šlo za načrtovan umor. V vsakem primeru pa je šlo za nasilje med dvema homoseksualcema, ki se je zgodilo v jutranjih urah. Potrebno je vzeti v obzir tudi dejstvo, da je bil Cakić v Tujski legiji, tako da izpeljava umora zanj ni nekaj nemogočega. Pa vendar je sodišče razsodilo uboj, tako da se bo pokazalo, koliko dejanske kazni bo odslužene.

L.M.

VREME

Maribor
megla
94%
0.5km/h
15%
12°C
15°
12°
12°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.