Kakšni bodo rezultati naslednjo nedeljo?

Pa si poglejmo, kako kaže strankam dober teden pred volitvami. Kot kazatelj priljubljenosti smo izpostavili anketo ninamedia, in sicer rezultate današnjega dne.

Vodi Slovenska Demokratska Stranka (SDS), ki vodi s 22,6 %. Takoj za njo je Lista Marjana Šarca (LMŠ) s 17,8 %. Socialni Demokrati (SD) imajo na tretjem mestu 13,2 % podpore. Stranka Modernega Centra (SMC) je padla na 9,1 odstotka.

Nova Slovenija bi dobila 8,8 % volilcev, takoj za njo Demokratska stranka upokojencev Slovenije (DeSUS), ki bi dobila 8,1% in Levica s 7,3 odstotka glasov.

Slovenska Nacionalna Stranka se je znašla pod državnozborskim pragom z 2,7 %. Sledi Stranka Alenke Bratušek z 2,2 % glasov, Dobra država ima 2 %. Slovenska Ljudska Stranka je padla pod dva odstotka. Pirati so z več kot odstotkom, najvišje med ostalimi strankami, ki so pod pragom nadaljnega financiranja.

Torej kot kaže že dlje časa je favorit SDS, za njim LMŠ in SD. Torej gre za trenutno stranke z najbolj obširno medijsko podporo in intenzivno kampanjo. Zmago SDS je skoraj mogoče napovedati, medtem ko ostane vprašanje s kom se bo tvorila vlada. Klasičen vedno-prisoten DeSUS se je tokrat s simpatiziranjem z Jankovićem, opredelil za proti SDS, kar najverjetneje pomeni nezmožnost tvorjenja koalicije. Ali se bodo združili z LMŠ oziroma SMC? Moramo priznati, da bodo letošnje volitve edinstvene v marsikaterem pogledu.

L.M.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
54%
2.1km/h
20%
24°C
26°
23°
24°
Fri
13°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
12°
Tue

TWEET DNEVA

 
WhitePress marketinška platforma za ustvarjanje, distribucijo in analizo vsebin, ki se uporablja predvsem za potrebe digitalnega oglaševanja. Na platformi se lahko oglaševalci in marketinške ...

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.