Pomanjkanje sredstev za šport?

Finančne težave pestijo naš javni zavod Športni objekti Maribor (ŠOM), ki je lastnik večine športnih objektov v mestu, Tako se je od leta 2010 do aprila nabralo že skoraj za pol milijona evrov minusa. Dolg terjata družb Energija plus, v višini okrog 100 tisoč evrov, in Plinarna Maribor, ki ji ŠOM dolgujejo okrog 80 tisoč evrov. Energetiki so dolžni 170 tisoč evrov, Mariborskemu vodovodu dobrih 65 tisoč evrov, Nigradu 60 tisoč evrov, med manjšimi dolgovi pa sta na seznamu Snaga z 9600 evri in Marprom z 1400 evri.

ŠOM je v lasti občine, kar se kaže v toleranci do prelaganja dolga. Pri tem pa niso prišli do dialoga preko Mestne obline Maribor. Tudi na vprašanja različnih medijev in samih ŠOM,  ni nobenih odgovorov.

Torej osnovni problem so v pomanjkanju financiranja in kadrovanja. Od predvidenih 84 zaposlenih, ki bi tvorili optimalno sestavo organizacije, jih je zaposlenih 55, Kako pa je z ustvarjanjem dobička? Namen ŠOM je izvedba obveznega letnega programa športa, ki zasede 60-70% delovnega časa. Ostali čas, ki pa je od 11. do 15. ure, se lahko trži tudi posameznikom, v obliki najemanja prostora.

Ali bo to zadostna strategija za začetek ustvarjanja dobička, oziroma za odplačilo dolga? Ali bi bilo potrebno spremeniti celoten namen ŠOM? Ali se je potrebno usmeriti bolj v tržni aspekt in ne toliko v javno dobro? Bomo videli…

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.