Mariborska turistična saga se nadaljuje

Danes so se zbrali na seji Zavoda za turizem Maribor-Pohorje, na kateri naj bi odločali o razrešitvi direktorice Doris Urbančič Windisch. O tej nastali situaciji smo že pisali v prejšnjih člankih.

Pomembno je, da se zavedamo, da hoče Mestna občina Maribor (MOM), zamenjati trenutno direktorico Zavoda, preko nezaupnice. Vsebina nezaupnice nam zaenkrat še ni znana, kar je toliko bolj sporno. Predvidevamo lahko, da je zadeva povezana z neplačevanjem ostalih občin, ki so znotraj Zavoda. Tako je po mnenju MOM, ki je večinski lastnik Zavoda, potrebno poravnati račune za nazaj. Čeprav menijo župani ostalih občin, da ni bilo jasno definirano, kako se bo Zavod financiral.

Sedaj pa poteka že nekaj časa proces za razrešitev direktorice. Ravno te dni je bila seja sveta Zavoda. Prišlo je do komplikacij, kjer je svet potreboval pravno pomoč, tako da se je celotna zadeva ponovno zavlekla. Obstoječo direktorico in njenega odvetnika pa niso pustili do besede.

MOM je ob tej zagati s finančnim načrtom, predstavila tri opcije, kako se lahko razvije situacija. Prva možnost je razdelitev sredstev od sedaj naprej po načelu pravičnosti, druga možnost je izstop ostalih občin iz ustanoviteljstva in zadnja možnost je izstop MOM iz zavoda in ustanovitev lastnega zavoda.

Zadeva tako postaja že tragikomične narave. Razplet se more zgoditi čimprej, da se lahko popravi vsa nastala škoda znotraj turistične sfere.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
76%
1km/h
67%
20°C
21°
19°
19°
Fri
17°
Sat
17°
Sun
17°
Mon
16°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA