Kdo bo nov “Šef pod Pohorjem”?

Vir: Pixabay
Vir: Pixabay

Danes se je iztekel podaljšan rok za oddajo ponudb za nepremičnine na Mariboskem Pohorju. To poteka v sklopu prodaje Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Prodajajo se hoteli Arena, Bolfenk, Videc in počitniški objekt Pohorske terase. Poleg hotelov je še na prodajo 32 tisoč kvadratnih metrov zemljišča okrog hotelov Arena in Videc.

Kdo so investitorji? Mariborska občina trenutno molči, vendar se bodo vlagatelji kmalu pokazali. Mestna občina Maribor (MOM) je zgleda prevzela promocijo prodaje zgornje navedenih nepremičnin. Kar je dobra stvar, saj je lani decembra sklenila pogodbo z nekdanjim direktorjem Term Maribor, ki bi naj usklajeval aktivnosti med DUTB in MOM. Ta zgleda. da svojega dela ni vestno opravljal, saj je dobil izplačano le tretjino svoje plače.

Torej kdo bo prevzel turistični sklop hotelov in zemljišč okrog njih? Naj vas spomnimo, da so prejšnji lastniki iz Športnega centra Pohorje ustvarili na dan stečaja (leta 2014) kar 4 milijone evrov izgube in približno 1 milijon neplačanih obveznosti. Torej trenutni investitorji bodo soočeni s problemi slabe infrastrukture, predvsem s hoteli, vlečnicami in snežnimi topovi, in s vprašljivim sodelovanje z MOM, ki je zgleda da zelo slabo prioritizirala vložena sredstva. Hkrati pa je nujno prestrukturiranje iz zimskega v letni turizem, kajti tako nizko ležeče smučišče ne dobiva niti zadostno količino naravnega snega za kvalitetno smučanje. Zato pa tudi ne deluje zimski turizem, katerega cilj je (bil) v glavnem smučanje.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
82%
1km/h
31%
-6°C
-6°
-7°
-6°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
2°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA