Kmalu bo jasen novi najemnik hotelov na Mariborskem Pohorju

Terme Maribor očitno umikajo iz hotelov na Mariborskem Pohorju, sedaj Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) išče novega najemnika. Ponudbe za najem hotelov Arena, Bolfenk in Videc bodo zbirali vse do 1. junija.

Prodaja se skupina hotelskih kompleksov in ozemlje okoli njih. Tako se prodaja Hotel Arena, ki zajema 60 sob, wellness, skupaj z 14 tisoč kvadratnih površinami okoli hotela, Bolfenk s štirimi in Videc s tremi zvezdicami, ki imata skupno 50 sob, 23 apartmajev in 18.700 kvadratnih metrov zunanjih površin, med drugim tudi nogometno igrišče.

Pohorski hoteli so trenutno v najemu Term Maribor, ki so v ruski lasti in se želijo umakniti iz njih. Najemna pogodba se jim konča konec avgusta letos. Med novimi pogoji nakupa, bi naj bila omejitev za Hotel Arena, ki ga je možno najeti samo v kompletu s hoteloma Videc ter Bolfenk. V interesu DUTB je seveda prodaja oziroma oddaja v celoti.

Pri vsem tem se poraja vprašanje, kako hitro bo novi lastnik usposobil delovanje te hotelske verige. V primeru več lastnikov se pa pojavi vprašanje, ali bo uspelo povezati programe hotelov in ponuditi nove storitve. Predaja najemništva se namreč dogaja ravno med poletno sezono, ter pred lokalnimi volitvami. Kar pomeni, da letos ne moremo pričakovati velikih uspehov, le nekoga, ki bi spravil turizem pod Pohorjem nazaj na noge.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.