Otvoritev prenovljene Hiše mladih

Danes je potekala otvoritev »Hiše mladih«, na trgu revolucije. Zbrala se je skupina mladih iz različnih organizacij. Obnova je po podatkih predsednika Matica Matjašiča trajala 2 leti. Pri tem so sredstva zbirali s pomočjo njihovega proračuna in prostovoljnih prispevkov. Delo je potekalo večinoma prostovoljno. Rezultat je presenetljiv, saj so ustvarili sodobno središče za zbiranje mladih in mladinskih organizacij.

Ekipa MSMM: Mihael Šmirmaul, Adrijana Kos, Matic Matjašič in Luka Kristić.

Mestni Mladinski svet Maribor (MMSM) je krovna mladinska organizacija, ustanovljena leta 2002 v Mariboru. Predstavlja in združuje vse mlade v Mestni občini Maribor ter mladinske organizacije – organizacije članice. Spodbuja in ustvarja povezovanje ter sodelovanje mladih in mladinskih organizacij, ter njihove projekte in ideje.

Obnovljena sejna soba

Tukaj je seznam 23. mladinskih organizacij, ki sestavljajo MMSM:

Društvo študentov Evrope – AEGEE Maribor, AIESEC Maribor, Društvo mladih Malečnik, Društvo SMC Maribor, Društvo študentov medicine Maribor, Društvo študentov psihologije Maribor, Društvo za podporo mladim romom, ESN Maribor pri UM, IAESTE LC  Maribor, MC Indijanez, KID Alphawave, KUD Študent Maribor, Skavti – STEG 1 in 2, Mladi forum Maribor, Slovenska demokratska mladina Maribor, Popotniška združenja Slovenije, Mlada Slovenija Maribor, Društvo mladi in tobak, Športno društvo Rolly, Društvo študentov zgodovine – ISHA, Pekarna Magdalenske mreže – MISC infopeka in Društvo EZL – EK.

MSMM je tudi pripravil lokalni program mladih v Mestni občini Maribor. Je osnovan na treh področjih in sicer na povezovanju ključnih akterjev mladinskega sektorja in na izboljšanju dostopnosti ponudb za mlade. Drugo področje obsega razpisno sofinanciranje nevladnih in nepridobitnih mladinskih centrov, večjih in manjših projektov ter podpore EU razpisom. Tretje področje pa obsega ciljno obravnavo prednostnih področij mladih, kot so na primer zaposlovanje, stanovanjska problematika, izobraževanje, mobilnost, politična participacija, socialna vključenost mladih z manj priložnostmi ipd.

Vrt v izgradnji s pogledom na drugo stran Drave.

Zato pozivamo mlade, da se priključijo k mladinskim organizacijam, ki tvorijo MSMM. Tako boste omogočili, da se bo izpostavile vaše potrebe in uveljavil vaš glas.

 

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.