Ko za Magnifica v Kosezah spremenijo nezazidljivo parcelo v zazidljivo?

slika Slovenske novice

Pevska kariera Roberta Pešuta, bolj znanega kot Magnifico, je očitno zelo dobičkonosna. Še posebej če ima kaj besede pri tem ljubljanski župan in Mestna občina Ljubljana

Robert Pešut, bolj znan kot Magnifico, bo gradil v Kosezah, na dozdajšnjem travniku v bližini koseške cerkve in nasproti soseske Mostec ob koseškem bajerju. Na lokaciji že stoji ograja in podatek o graditelju s priimkom Pešut.

Pozidava travnika naj bi že pred leti vzbudila precej nejevolje pri okoliških prebivalcih, ki so želeli ohraniti zeleno površino, prebivalci Mosteca pa so želeli preprečiti gradnjo, ker je po njihovem mnenju cesta na ulici Draga že zdaj preveč obremenjena. A kdo bo poslušal domačine?  Nekdanji travnik naj bi bil že posut s peskom in ograjen. Lokaciji na ulici Draga so namreč mestne oblasti spremenile namembnost. Tam pa naj bi gradil, nihče drug, kot Robert Pešut, bolj znan, kot Magnifico. Tam naj bi zrasla mini stanovanjska soseska. Pišejo Slovenske novice.

Prepevanje za Spar Slovenija in božični koncerti so se Magnificu očitno dobro obnesli. Pa tudi podpora Jankoviču pred leti očitno ni bila zastonj? In kaj ni bil ravno Magnifico proti Slovenski osamosvojitvi?

Očitno pa, če sovražiš slovensko narodno-zabavno glasbo, lahko dosežeš vse?

 Cinično norčevanje in spakovanje ob navideznem igranju harmonike je dobesedna žalitev za vse izvajalce te glasbene zvrsti. A Magnifico se ne ukvarja s tem, da tepta pristno slovensko kulturo in žali, važno je da lahko Janković parcelo iz nezazidljive, spremeni v zazidljivo?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
76%
2.1km/h
75%
17°C
19°
16°
16°
Mon
10°
Tue
9°
Wed
11°
Thu
12°
Fri

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA