Zamenjava pacientov v bolnišnici Celje ni osamljen primer! Podobno naj bi se zgodilo aprila lani.

Potem ko je slovensko javnost pretresla zgodba, da so v celjski bolnišnici zamenjali identiteto dveh bolnikov in živega razglasili za mrtvega, je portalu Siol.net bralec razkril podobno izkušnjo. 

Tako je bralec portala Siol.net povedal svojo izkušnjo s celjsko bolnišnico: “V celjsko bolnišnico so poslali dedka moje partnerice, ki ga je zadela možganska kap, tako da je bil nepokreten, ni mogel govoriti. Po treh tednih so ga z reševalnim vozilom iz bolnišnice povsem nepokretnega pripeljali domov, svojcem niso sporočili, da ga bodo sploh pripeljali, kar naenkrat se je pojavil doma,” je izkušnjo s celjsko bolnišnico opisal sogovornik. 

Svojcem so izročili podatke o osebi, ki so jo prepeljali, kdo je zanjo odgovoren in kakšna zdravila mora jemati. Sogovornik je hitro ugotovil, da to ni izvid oziroma odpustnica dedka njegove partnerice in da so njegovo identiteto zamenjali z nekom drugim. “Na listu so bili drugi podatki, druga zdravila, kontaktna oseba drugega bolnika, zato smo se med sabo lahko dogovorili in si izmenjali odpustnice z navodili za jemanje zdravil,” je pojasnil sogovornik.

Gospod, ki so ga zamenjali z dedkom njegove partnerice, je bil v tistem času prav tako na covidnem oddelku, oba sta okrevala po možganski kapi. V primerjavi z dedkom njegove partnerice pa je bil ta gospod veliko bolj pokreten in je lahko govoril. Na poti domov sta si delila reševalno vozilo in pri tem je očitno prišlo do zamenjave identitete pacienta.  “V našem primeru sta na srečo obe osebi preživeli,” je dodal sogovornik za portal Siol.net.

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
49%
2.1km/h
40%
9°C
12°
6°
8°
Wed
3°
Thu
1°
Fri
4°
Sat
4°
Sun

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA