Končno! Za nov zakon o upokojencih se bodo začeli zbirati podpisi

shod upokojencev

Upokojenci se bodo tretjega maja ponovno podali v Ljubljano in izvedli že četrti vseslovenski shod upokojencev Slovenije. Se je pa Urška Klakočar Zupančič končno zganila in zakon, ki ga je vložilo društvo Inštitut 1. oktober, dalo naprej v naslednje postopke, torej zbiranje podpisov.

Zakon o Državnem zboru namreč pravi sledeče: Pobudo volivcem za vložitev predloga za začetek postopka za spremembo ustave oziroma predloga zakona lahko da vsak volivec, politična stranka ali drugo združenje državljanov, pri čemer mora pobudnik o tem obvestiti predsednika Državnega zbora ter obvestilu priložiti tudi predlog akta, o katerem bo tekel postopek.

Zakon bo za upokojence zagotovo dobrodošel saj predvideva višje pokojnine za vse, še posebej za tiste z najnižjimi pokojninami. Zakon predvideva, da bi tisti z najmanjšimi pokojninami dobili 20% višje, tisti, ki prejemajo od 1000 do 1500 evrov, bi dobili 10% več, ostali, ki dobijo nad 1500 evrov pa 5% višje pokojnine.

Obrazec za zbiranje podpisov bo od ponedeljka 24. aprila 2023 dostopen tudi na naši spletni strani. 

več o tem kmalu…

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.