Pred današnjo interpelacijo! Poslanec Svobode žalil muzej slovenske osamosvojitve?

Lenart Žaubi

V Državne zboru (DZ) bo danes potekala interpelacija vlade Roberta Goloba, ki jo je vložila stranka SDS. Razprava bo predvidoma predvsem o ukinitvi Muzeja slovenske osamosvojitve urada za demografijo ter o dosedanjih potezah vlade.

Interpelacija, za katero je predvidenih 14 ur, po besedah prvaka opozicijske stranke SDS Janeza Janše pomeni razpravo v DZ-ju “o spornih potezah te vlade, ki zajedajo same temelje Slovenije” in je predvsem poskus klica k razumu. V SDS-u vladi med drugim očitajo združitev Muzeja slovenske osamosvojitve in Muzeja novejše zgodovine, ukinitev urada za demografijo, opustitev dolžnega ravnanja na področju zdravstva in na področju preprečevanja nezakonitih migracij. Kritični so tudi do finančne politike vlade in njenih kadrovskih potez. Piše portal TV Slovenija.

Je pa včeraj v oddaji Odmevi na TV Slovenija potekal pogovor ravno o Muzeju slovenske osamosvojitve. Veliko jeze med ljudmi je povzročila izjava Lenarta Žavbija, ki je muzej slovenske osamosvojitve primerjal kar s palačinkami. 

 

Bo pa ob robu interpelacije ob 17. uri na Trgu republike v organizaciji Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO), ki je po odločitvi o združitvi muzejev tudi pozvalo k interpelaciji vlade, potekalo protestno zborovanje “za Slovenijo in resnico proti rušenju temeljev slovenske enotnosti in državnosti”.

Protestno zborovanje bomo na naši facebook strani tudi neposredno prenašali.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.