Letos bo prišlo do zaprtja Malečniškega mostu

V letu volitev lahko pričakujemo grabišče znotraj celotne mariborske občina. Tako se bo letos začela obnovo Malečniškega mostu. 237 metrov dolg most je bil zgrajen daljnega leta 1978, ko je bila zaprta takratna cesta med Mariborom in Malečnikom, zaradi plazenja.
Cena obnove bo stala približno 1,5 milijona evrov. Od tega bodo 400.000 evrov sofinancirale Dravske elektrarne Maribor. Gradbena dela se bodo začela jeseni, preusmeritev prometa pa bo preusmerjen povezovalno cesto skozi Melje. Gradbena dela bodo predvidoma trajala do konca leta 2019.

Most v slabem stanju, saj se je namreč pozornost pretežno posvečala le vzdrževanju vozne površine. Stanje je tako kritično, da lahko vpliva celo na trajnost in obstojnost konstrukcije. Most je namreč že več kot leto dni zaprt za tovornjake, predvsem zaradi možnosti trajnih poškodb kontrukcije. Promet je tako dovoljen pešcem, kolesarjem, avtomobilom in avtobusom.

Osrednja točka obnove je sanacija armature in odvodnjavanja. Poškodovano konstrukcijo bodo nadgradili in razširili na 10 metrov. Tako se bodo omogočile dodatne površine za pešce in kolesarje. Most v povprečju prečka med 5000 in 6000 vozili na dan. Preumeritev med gradnjo bo potekala po Meljski cesti, preko dvoetažnega mosta in se nadaljevala po Pobrežju.

Upamo lahko, da bo potekala obnova gladko brez zapletov, ter nepotrebnih zastojev. V naslednjih letih lahko pričakujemo dokaj spremenjen prometni režim.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.