Letos bo prišlo do zaprtja Malečniškega mostu

V letu volitev lahko pričakujemo grabišče znotraj celotne mariborske občina. Tako se bo letos začela obnovo Malečniškega mostu. 237 metrov dolg most je bil zgrajen daljnega leta 1978, ko je bila zaprta takratna cesta med Mariborom in Malečnikom, zaradi plazenja.
Cena obnove bo stala približno 1,5 milijona evrov. Od tega bodo 400.000 evrov sofinancirale Dravske elektrarne Maribor. Gradbena dela se bodo začela jeseni, preusmeritev prometa pa bo preusmerjen povezovalno cesto skozi Melje. Gradbena dela bodo predvidoma trajala do konca leta 2019.

Most v slabem stanju, saj se je namreč pozornost pretežno posvečala le vzdrževanju vozne površine. Stanje je tako kritično, da lahko vpliva celo na trajnost in obstojnost konstrukcije. Most je namreč že več kot leto dni zaprt za tovornjake, predvsem zaradi možnosti trajnih poškodb kontrukcije. Promet je tako dovoljen pešcem, kolesarjem, avtomobilom in avtobusom.

Osrednja točka obnove je sanacija armature in odvodnjavanja. Poškodovano konstrukcijo bodo nadgradili in razširili na 10 metrov. Tako se bodo omogočile dodatne površine za pešce in kolesarje. Most v povprečju prečka med 5000 in 6000 vozili na dan. Preumeritev med gradnjo bo potekala po Meljski cesti, preko dvoetažnega mosta in se nadaljevala po Pobrežju.

Upamo lahko, da bo potekala obnova gladko brez zapletov, ter nepotrebnih zastojev. V naslednjih letih lahko pričakujemo dokaj spremenjen prometni režim.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
dež šibkejše intenzitete
92%
100%
19°C
21°
18°
19°
Fri
18°
Sat
17°
Sun
17°
Mon
15°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA