Liste in stranke v občinskem svetu MOM se grebejo za tretjega podžupana?

slika: maribor24

Po tem, ko je župan Saša Arsenovič, pri katerem na plano prihajajo zanimive afere o podkupovanju in ne preveč čednih poslih, določil dva podžupana, kar iz svoje liste Aresenovič za Maribor, pa ugibanja o tretjem podžupanu ne pojanjajo. Mariborski župan ima sicer po statutu pravico imenovati tri podžupane

Ali bo Arsenovič določil še tretjega podžupana?

Stranke, ki so bližje županu in ki ga podpirajo, čakajo na odločitev, ali bo Arsenovič določil tretjega podžupana iz njihovih vrst. Sledijo seveda hvale in prepričevanja strank in list, saj si vsak želi mesto podžupana, ki pa ni tako slabo plačana funkcija. Kar 2894 evrov bo prejemal podžupan Samo Peter Medved, Gregorju Reichenbergu, ki funkcijo opravlja neprofesionalno, pa bo Arsenovič priznal najvišje možno plačilo, ki mu pripada kot neprofesionalnemu županu, torej 50 odstotkov plače, ki bi jo dobil, če bi funkcijo opravljal poklicno, to je 1447 evrov bruto na mesec.

Novega župana hvali tudi Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev), ki je v predvolilnem času oblepil vsak semafor v mestu z nalepkami svoje liste, ta lista naj bi naj bi sicer bdela nad boljšimi cestami in kolesarskimi potmi v mestu. Josip meni da bosta podžupana s svojimi izkušnjami zagotovo prispevala k boljšemu delovanju mestne uprave.

Drugačno mnenje pri imenovanju podžupanov pa ima, sicer strankarsko skakajoči, predsednik LPRja Stojan Auer, ki je včasih na državnozborskih volitvah kandidiral celo pri stranki SDS, letos pa podpiral kar Marijana Šarca. Pravi, da so pa mostovi simbolika. Če jih gradiš samo na enem bregu, se je doslej dolgoročno vselej izkazalo za pogubno, piše Večer.

Baje so tudi pogovori o koaliciji od prvega pogovora v decembru zastali, a ko bo Arsenovič morebiti ponudil kost enemu ali drugemu izbrancu, tu ne bodo več pomembni interesi stranke in ljudi, ampak le še lastna funkcija? No morebiti pa se motimo.

SIFA

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.