MARIBOR LAUFA 2021 – Zapore in obvozi v času mestnega teka 18. septembra

V soboto, 18. septembra, ko bo potekal Mariborski mestni tek, bo med 9. in 12. uro zaradi cestnih zapor in mobilnih cestnih zapor v Prešernovi, Mladinski, Ulici heroja Bračiča, krožišču pri Narodnem domu ter v križišču Prežihove ulice in Gosposvetske ceste oviran potek mestnega avtobusnega prometa.

18. SEPTEMBER, start ob 10.00 na Trgu Leona Štuklja

V soboto, 18.9.2021, vas Športna zveza Maribor vabi na Mariborski mestni tek, namenjen športnim navdušencem in tekačem rekreativcem. Kot smo že vajeni, bo tudi letos trasa speljana skozi samo mestno središče in bo med tekom ponujala slikovite poglede na najlepše točke Maribora.

5 km in 10 km trasa sta speljani tako, da se lahko po njih podajo ljubiteljski tekači kot tudi tisti, ki se bodo na trasi spopadli s časom. Posebno mesto pa bodo letos na teku dobile družine. Družinski člani, mlajši od 15 let, bodo ob prijavi svojih staršev tekli brezplačno.

Tek bo izveden ob spoštovanju trenutno veljavnih določil. Organizator teka pa bo vsem, ki bi se želeli pred tekom testirati, omogočil brezplačno testiranje na dan dogodka.

Med prireditvijo bodo spremenjene trase linij št. 3 Brezje7 Kamnica8 Maribor AP–Terme Fontana12 Pok. Dobrava, 15 Bresternica in 18 Pekre. Pri tem začasno ne bodo v uporabi avtobusna postajališča Krekova – občina, Krekova,  Stadion – Ljudski vrt, Smetanova – Teh. fakultete, Koroška – trgovina, Koroška vrata in Glavni trg–Židovska.

V času zapor bodo avtobusi preusmerjeni na naslednje obvoze:

• linija 7 bo speljana po spremenjeni poti od Turnerjeve c., preko Koroškega mostu, mimo Planeta Tuš, po Ul. pariške komune in Titovi cesti preko Titovega mostu ter naprej po obstoječi trasi;

• linija 8 bo speljana po spremenjeni poti preko Koroškega mostu, mimo Planeta Tuš, po Ul. pariške komune in Titovi cesti preko Titovega mostu ter naprej po obstoječi trasi;

• linija 18 bo speljana po spremenjeni poti od TPC City proti Maribor AP (ne bo vozila proti Gosp. cesti);

• linija 15 bo speljana po spremenjeni poti preko Koroškega mostu, mimo Planeta Tuš, po Ul. pariške komune in Titovi cesti preko Titovega mostu ter naprej po obstoječi trasi;

• linija 3 se bo končala na postajališču Gosposvetska rondo, medtem ko bo linija 12 na tem postajališču začela z vožnjo.

Na linijah, ki potekajo iz smeri Koroške proti TPC City, bo pot vodila preko Koroškega in nazaj preko Titovega mostu. Vse ostale linije iz smeri Tabora proti centru mesta bodo s Trga revolucije potekale po Pobreški c., preko Titovega mostu in naprej do mariborske glavne avtobusne postaje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.