Maribor odloča o novem županu, kdaj rezultati?

Ob 7. uri so se odprla volišča v 56 občinah, v katerih bodo volivci med najuspešnejšima kandidatoma iz prvega kroga izbirali novega župana za prihodnji štiriletni mandat. Nekaj več kot 612 tisoč volivcev bo glas lahko oddalo do 19. ure, dotlej pa še vedno velja volilni molk. Tudi v Mariboru.

V drugem krogu volivke in volivci izbirajo med najuspešnejšima kandidatoma iz prvega kroga, županski kandidati pa morajo za izvolitev zbrati vsaj glas več od tekmeca. Če bi se kje njihovi glasovi razdelili točno na polovico, bi na koncu o novem županu odločil žreb. Na dosedanjih volitvah se to še ni zgodilo, smo pa bili nekajkrat blizu temu, saj je že odločal zgolj glas oziroma dva.

Po zaprtju volišč pa bodo občinske volilne komisije začele sproti objavljati rezultate na posebni spletni aplikaciji ministrstva za javno upravo. Dogajanje bo spremljala tudi STA, med drugim na posebni spletni podstrani, predvolilno dogajanje in rezultati ter analize prvega kroga pa so zbrani na strani lokalne volitve, piše Večer.

Dogajanje bomo ves čas spremljali tudi mi.  Prvi bomo objavili rezultate. Ostale analize, statistike in ostalo.

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.