Maribor odloča o novem županu, kdaj rezultati?

Ob 7. uri so se odprla volišča v 56 občinah, v katerih bodo volivci med najuspešnejšima kandidatoma iz prvega kroga izbirali novega župana za prihodnji štiriletni mandat. Nekaj več kot 612 tisoč volivcev bo glas lahko oddalo do 19. ure, dotlej pa še vedno velja volilni molk. Tudi v Mariboru.

V drugem krogu volivke in volivci izbirajo med najuspešnejšima kandidatoma iz prvega kroga, županski kandidati pa morajo za izvolitev zbrati vsaj glas več od tekmeca. Če bi se kje njihovi glasovi razdelili točno na polovico, bi na koncu o novem županu odločil žreb. Na dosedanjih volitvah se to še ni zgodilo, smo pa bili nekajkrat blizu temu, saj je že odločal zgolj glas oziroma dva.

Po zaprtju volišč pa bodo občinske volilne komisije začele sproti objavljati rezultate na posebni spletni aplikaciji ministrstva za javno upravo. Dogajanje bo spremljala tudi STA, med drugim na posebni spletni podstrani, predvolilno dogajanje in rezultati ter analize prvega kroga pa so zbrani na strani lokalne volitve, piše Večer.

Dogajanje bomo ves čas spremljali tudi mi.  Prvi bomo objavili rezultate. Ostale analize, statistike in ostalo.

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
73%
1km/h
60%
20°C
22°
17°
19°
Fri
17°
Sat
17°
Sun
17°
Mon
16°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA