RTV naj bi priznala, Vilfanu nakazan denar mimo FURSa?

Kot smo že poročali, je RTV Petru Vilfanu, nesojenemu poslancu in novemu državnemu sekretarju nakazala denar kar na njegovo društvo.

Preberite tudi: Nove težave Mariborčana Petra Vilfana. RTV mu je nakazala denar kar na društvo?

RTV naj bi priznala, daje nakazala denar mimo FURSa

Zdaj, ko je vodstvo RTV Slovenija na zahtevo portala Požareport včeraj pozno popoldne vendarle pokazalo zahtevane dokumente, je vse jasno. Peter Vilfan, nekdanji poslanec, od prvega januarja dalje pa državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, je z računovodskimi manevri davčno blagajno, državni proračun ali preprosto davkoplačevalce oškodoval za več deset tisoč evrov! Ta denar pa je – gre za utemeljeni sum – končal v njegovem žepu! Očitno je Vilfan denar dvigoval iz društva v obliki potnih stroškov ali gotovine, torej – neobdavčeno!

Vilfan naj bi podpisal pogodbo z RTV Slovenija, vendar naj bi se z vodstvom državne televizije dogovoril, da gre za pogodbo med javnim zavodom RTV Slovenija in Vilfanovim zasebnim športnim društvom Košarkarska šola Peter Vilfan, kjer je politik edini zakoniti zastopnik, društvo pa je, pozor, registrirano samo za dejavnost športnih klubov. Na RTV Slovenija se sicer izgovarjajo, da je bil namen sklenitve pogodbe “interes za dolgoročno sodelovanje na področju televizijskega poročanja o košarkarskih dogodkih doma in v tujini“, čeprav bi lahko vedeli ali celo morali vedeti, da Vilfanovo društvo ni registrirano za tovrstno dejavnost košarkarske prenose. Pogodba je bila sklenjena za obdobje od 1. 1. 2007 do 31. 12. 2010, v letih 2011 in 2012, ko je bil že poslanec Pozitivne Slovenije, pa je Peter Vilfan sodeloval pri oddaji Male sive celice v sklopu nagrade košarkarski tabor. In kar so mu, politiku, tudi plačali, čeprav je šlo samo za otroško oddajo, piše portal Požareport.

Politik Peter Vilfan je kasneje – kot komentator – prestopil na Pop TV in Kanal A, kjer je med drugim komentiral legendarno evropsko prvenstvo v košarki in kjer smo Slovenci postali evropski prvaki. Ali so tudi ta plačila s strani PRO PLUSa potekala preko društva?

Koliko neobdavčenega denarja je Peter Vilfan dobil na svoje društvo s strani RTV?

leta 2007 26.336,38 €
leta 2008 28.012,20 €
leta 2009 15.588,00 €
leta 2010 1.188,00 €
leta 2011 1.188,00 €
leta 2012 1.260,00 e
skupaj

73.572,58 €

vir: Požareport

Sedaj pa je na vrsti FURS, predsednik Vlade RS in še kdo, pa da vidimo, ali gre pri aferi Peter Vilfan tudi za prvo in drugorazredne državljane.

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.