Mariborska policija razkrila vse podrobnosti napada na 20-letnico

PU policija trak maribor nesreča

Policijska uprava Maribor je v povezavi s poskusom umora sklicala tiskovno konferenco. Na njej je šef kriminalistov Beno Meglič popravil nedeljsko izjavo policije in potrdil, da se je 22-letnik v preteklosti znesel nad avtomobilom, ki je registriran na mater žrtev.

Je pa Luka G. je poskušal vlomiti tudi v dom oškodovanke v naselju Gradiška v občini Zgornja Kungota, kjer živi skupaj s materjo in leto starejšo sestro, kar pomeni, da mu poleg ovadbe za poskus umora grozita še policijski ovadbi zaradi kaznivega dejanja velika tatvina (poskus vloma) in poškodovanja tuje stvari (poškodba avtomobila). Meglič je potrdil tudi, da je policija v preteklosti prejela nekaj klicev o tem, da se določena vozila vozijo mimo hiše, v kateri živi oškodovanka, “a takšna prijava sama po sebi ni dovolj za ukrepanje policije”.

Zdravstveno stanje 20-letnice, po življenju katere je v noči na nedeljo v Mestnem parku v Mariboru stregel njen 22-letni znanec Luka G. in ji celo odsekal palec, je zaradi hude poškodbe glave še vedno resno, se je pa po zahtevni operaciji prebudila in z zdravniki tudi že spregovorila.

Poskus umora se je zgodil v noči na nedeljo nekaj čez eno uro. Dvajsetletnica je bila na obisku pri prijatelju na Koroški cesti. Ko se je z avtom odpravila k očetu, ki stanuje v bližini parka, naj bi ji bil Luka G. sporočil, da bi ji rad izročil neka pisma, je bilo slišati neuradno, vendar policija tega včeraj (še) ni mogla uradno potrditi. “Osumljeni in žrtev sta se poznala, a nista bila par. Pri iskanju motiva je bilo ugotovljeno, da je bilo dejanje storjeno zaradi ljubosumja. V tej zvezi preiskujemo, ali je bilo to njuno srečanje dogovorjeno ali je osumljeni žrtev pričakal v zasedi,” je pojasnil šef kriminalistov Beno Meglič.

ka G. je oškodovanko večkrat zabodel v predel trebuha, jo porezal po obrazu, ušesu, udaril v glavo in ji s kuhinjsko sekiro odsekal palec. Na napad se je dobro pripravil, saj je med izživljanjem nad 20-letnico uporabljal tudi rokavice, očitno z namenom, da bi zabrisal svoje sledi. Po dejanju je kraj zapustil, kasneje pa se je vrnil v park po pozabljen nahrbtnik. Svojci žrtve so prepričani, da je nazaj prišel predvsem zato, da bi se prepričal, ali je dejanje dokončal. Takrat so bili v parku tudi že policisti, ki so ga povezali z grozljivim zločinom in ga aretirali.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
49%
5.1km/h
20%
8°C
11°
6°
7°
Wed
3°
Thu
1°
Fri
4°
Sat
4°
Sun

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA