Marko Rems: “V SDS Duplek smo pred štirimi leti vstali kot Feniks iz pepela in začeli delati!”

intervju Demokracije

Tokrat smo v našo družbo povabili Marka Remsa, občinskega svetnika in predsednika občinskega odbora SDS Duplek, kateremu se izteka štiriletni mandat. Kaj vse se je postorilo in kakšni so načrti za vnaprej, nam je zaupal marko Rems.

Demokracija: PRED ŠTIRIMI LETI STE POSTALI OBČINSKI SVETNIK STRANKE SDS OBČINE DUPLEK. ZAKAJ STE VSTOPILI V KOALICIJO Z GOSPODOM MITJO HORVATOM?

Marko Rems: Župan Mitja Horvat je zelo korekten in sposoben človek, ki so ga občani prepoznali kot nekoga, ki je vreden zaupanja in vodenja občine Duplek. Ima številne in večletne izkušnje v upravljanju občinskih poslov in zdel se nam je odlična izbira za sodelovanje, saj je bil tudi on pripravljen prisluhniti našim željam in pobudam. Seveda smo v zadostitev statutarnim zahtevam stranke SDS predlog soglasno sprejeli v izvršilnem odboru SDS Duplek, brez glasu proti. Te odločitve še danes ne obžalujemo. Naše sodelovanje je odlično, še posebej zato, ker znamo eden drugemu prisluhniti in najti rešitve za skupno dobro naših občanov.

Predsednik OO SDS Duplek, Marko Rems

Demokracija: KAJ STE V TEM ČASU SKUPAJ Z ŽUPANOM USPELI REALIZIRATI?

Marko Rems: Posebej ponosni smo seveda na našo večnamensko dvorano pri centralni osnovni šoli v Dupleku, ki je postala zelo priljubljeno stičišče mladih in malo manj mladih. V dvorani se izvajajo koncerti, prireditve in druženja, v zgornjih nadstropjih pa imajo tudi društva občine Duplek svoje dejavnosti, prav tako smo uspeli urediti kar precejšen zalogaj prizidka Osnovne šole Zgornji Duplek- Žitečka šola, kjer so se razširili dodatni prostori vrtčevskih oddelkov, ki so sprostili že obstoječe prostore šole. Sledili so mnogi projekti obnove cest, kanalizacijskih projektov, osvetljave ter tudi na kulturnem področju, kjer smo grad Vurberk obnovili v okviru danih zmožnosti. Danes so na gradu Vurberk številne prireditve, prav tako pa ji gostilnica Huda Liza doda brezčasnost in prostor, kjer se občani sprostijo in družijo vse generacije. Počasi se ureja tudi Wakepark Dooplek, ki je v naš kraj pripeljala goste iz tujine, saj se želijo preizkusiti v deskanju na vodi. Park je opremljen z igrali kar občanom in gostom omogoča razgibavanje in vzpodbuja zdrav način življenja. Še veliko stvari bi lahko našteli, a naša želja je, nadaljevati v tem tempu, saj je želja in pobud veliko.

Demokracija: SO BILE REALIZIRANE TUDI POBUDE SVETNIŠKE SKUPINE SDS?

Marko Rems: Naše pobude so bile realizirane, je pa res, da jih sproti dopolnjujemo. Namreč, ko živiš v kraju vidiš kaj se da izboljšati, kakšne so možnosti v okviru zakonitosti, predpisov in finančnih sredstev in nato predlagamo občinskemu svetu Duplek o katerih se nato razpravlja in ponuja rešitve. Naše pobude so bile precej realne, od urejanja okolice in dopolnitve igral za vrtčevske ter osnovnošolske otroke, postavitve cestno prometnih ogledal na nepreglednih ovinkih,slišane, včasih pač je tudi treba stopiti nazaj in najti druge rešitve za probleme, ki so finančno prezahtevne.

Demokracija: V OBČINSKEM SVETU SEDITA DVA PREDSTAVNIKA SDS VI IN PODPREDSEDNICA TER SEKRETARKA ODBORA NATALIJA PEČAR. ALI SO VAJU OBČANI OBČINE DUPLEK PREPOZNALI KOT AKTIVNA ČLANA?

Marko Rems: V času volitev predsednika občinskega odbora Duplek smo bili v nekem prehodnem obdobju, lahko bi rekli, da odbor skorajda ni obstajal. Člani so odhajali, nekateri so bili neaktivni, drugi so iskali osebo, ki bi odbor spet popeljal na mesto, ki si ga zasluži. Lahko rečem, da smo ob pričetku vodenja odbora začeli iz tal. Znova. Kot Feniks iz pepela. Ker sem komunikativen človek sem kmalu navezal stike z ljudmi in jih povabil k sodelovanju. Sekretarko in podpredsednico Natalijo Pečar sem prepoznal kot osebo, ki deluje iz ozadja, kar sem zelo potreboval, saj vodenje odbora zahteva tako stik z ljudmi kakor tudi administrativno vodenje odbora. Postala sva usklajen team, ki je naš odbor popeljal med ljudi, med občane. Danes smo zelo uspešni pri pridobivanju novih članov, saj je koalicija z županom v katero smo se vključili prav tako uspešna in prepoznavna.

Demokracija: KAJ BI SE V DUPLEKU ŠE DALO UREDITI IN KAKŠNE SO PRILOŽNOSTI ZA RAZVOJ?

Marko Rems: Možnosti je nešteto. Veliko ciljev in želja imamo še vnaprej, od trgovskega centra, industrijsko obrtne cone, turističnega razvoja do doma upokojencev ter razširitve zdravstvenih in zobozdravstvenih kapacitet v našem kraju. A nič ne gre čez noč. Smo finančno omejeni ter se sproti prilagajamo situaciji glede na razmere v Sloveniji.

Demokracija: KAJ VAM POMENI DUPLEK IN KAKŠNI SO LJUDJE V NJEM?

Marko Rems: Pred mnogimi leti sem se priselil v Duplek, kjer je živela tudi moja babica. Tukaj sem si ustvaril dom in družino in ga vzel za svojega. Naši člani so v večini rojeni v Dupleku, a zadnje čase opažamo, da se mlade družine priseljujejo v naše kraje, kjer je narava in zdravo okolje ter obenem ne tako zelo oddaljeno od centra Maribora. Kar nekaj občanov Dupleka smo sprejeli v naš odbor, ga osvežili ter tudi pomladili. Kar me izredno veseli, saj je Duplek kraj, ki omogoča mirno in srečno življenje. Občani so izredno srčni ljudje, skromni v zahtevah in zelo družabni. V družbi se je težko posloviti, saj se vse konča pri tipičnem štajerskem izreku; samo to še spijemo pa gremo.

Predsednik SDS Duplek, Marko Rems, Predsednik SDS Maribor  Dejan Kaloh, kandidat za predsednika države in poslanec SDS Anže Logar in Srečko Hvavc, podpredsednik Podravske regije SDS in član IO stranke SDS.

Marko Rems je rojen v Mariboru leta 1970. Obiskoval je osnovno šolo Prežihov Voranc na levem bregu Drave. Kasnej je obiskoval Lesarsko srednjo šolo v Limbušu. Zaposlil sv takratni tovarni TVT Boris Kidrič. Po letu dni je sprejel službo na Petrolovem bencinskem servisu kjer je služboval po raznih bencinskih servisih v Mariboru kar osemnajst let. V teh letih sta se mu rodila dva sinova,. Kot mlada družina so takrat zgradili hišo v Zgornjem Dupleku, kjer Marko živi že 22 let. Po gradnji hiše se je zaposlil v privatni dermatološki ordinaciji pri očetu prim. dr. Dušanu Remsu na Ptuju in tudi kot direktor te ordinacije delal do dokončne očetove upokojitve.  Predsednik občinskega odbora SDS Duplek je postal pred štirimi leti Skozi štiri letno mandatno obdobje se je se naučil veliko koristnega.  V zrelih letih ga je zasvojilo športno strelstvo in tekmovanje v preciznem streljanju velikega kalibra s pištolo in revolverjem na petindvajset Njegov moto je: Zdravje je naše največje bogastvo!

Demokracija: STE TUDI PREDSEDNIK OBČINSKEGA ODBORA SDS DUPLEK, KI SE MU JE ŽE IZTEKEL MANDAT. KAJ STE V ODBORU VSE POSTORILI IN KAKŠNI SO NAČRTI VNAPREJ?

Marko Rems: Tako je. Štiri leta mojega dela in dela sekretarke Natalije Pečar se zaključujejo. Veliko je lepih spominov, a nočem olepševati, veliko je vloženega dela, truda, konfrontacij in reševanja dilem. Biti predsednik ni samo naziv na papirju. To je funkcija, ki mi je bila dodeljena zato, ker mi ljudje zaupajo, ker zaupajo v moje delo, poslanstvo in cilje. Tako bom počel še naprej. Odbor, tako kot vsi ostali izpolnjuje svoje obveznosti po Statutu, administrativne naloge ter seveda; združuje ljudi v skupno dobro. Razna druženja ob različnih prireditvah, pomoč drugim odborom in uresničevanje zahtev je prioriteta našega dela. Pomoč našim članom pri vsakdanjem življenju, reševanje stisk in vsakodnevno opravljanje nalog predsednika odbora ni lahko. A povečano število članstva mi govori, da delam dobro. Ker zaključujem prvi mandat, si seveda želim naslednjega, saj bom lahko dokončal začete projekte, a odbor je dobro pripravljen tudi, če se izkaže drugače.

Demokracija: OBČINSKI ODBOR SDS DUPLEK SLOVI PO IZREDNO DOBRO ORGANIZIRANIH SREČANJIH PODRAVSKE REGIJE. KOLIKO ČASA IN DELA VLOŽITE V PRIPRAVE?

Marko Rems: Priznam, da večino administrativnega dela v našem odboru pripravi podpredsednica, skupaj nato dorečemo podrobnosti ali kakšne spremembe v sami izvedbi, a do sedaj smo bili izredno uspešni, saj je celoten dogodek speljan kot po filmskem scenariju (smeh). S sekretarko določimo datum dogodka ter nato preračunamo koliko časa potrebujemo za projekt ter ostale podrobnosti. Dela je veliko, a če je volja, je vedno tudi pot.

Predsednik stranke SDS Janez Janša in predsednik SDS Duplek Marko Rems

Demokracija: KAKŠNI SO NAČRTI VNAPREJ?                                                           

Marko Rems: Trenutno smo na razprotju. Volitve predsednika bodo pokazale usmeritve našega odbora. Ali nadaljevati z začetim delom ali bodo pa potrebne spremembe in prilagajanja. Načrti so trenutno še precej skromni; izvesti konferenco, kjer se bo potrdilo kandidate na lokalnih volitvah, izvesti letno konferenco z vsemi potrebnimi poročili, povezati se z novoizvoljenim županom. Vse je odvisno od volitev predsednika, v vsakem primeru, je bil odbor v dobrih rokah, spoštovan in cenjen v krogih drugih prijateljskih odborov. To so prinesla leta truda, časa, kompromisov in sodelovanja. Naši načrti bodo znani po volitvah, vsekakor pa bodo v prid našim občanom in občankam.

Demokracija: VELIKO SREČE IN DOBREGA DELA V BODOČE!

Marko Rems: Iskrena hvala.


Objavljeno po tedniku Demokracija, avtor. Mitja Grmovšek,

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
51%
3.1km/h
20%
8°C
10°
6°
7°
Wed
-1°
Thu
1°
Fri
4°
Sat
2°
Sun

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA