Možnost neviht! Rdeči alarm za severni del Slovenije, Maribor v oranžnem!

slika: neurje.si

Zgornji pas severozahodnega ter severnega dela države smo spremenili v rdečo (LVL 2) barvo, kakor tudi predele na avstrijski strani, pravijo vremenoslovci.

Možnost hudih neviht preko Avstrije prihaja nad Slovenijo. Ogroženi so severni kraji. Za Maribor je napovedan oranžni alarm. Sodeč po satelitski sliki oblačnosti se nad skrajnim severovzhodom Italije že pričenja prvo proženje neviht superceličnega tipa, prav tako pa se malenkost severovzhodno od te celice v Avstriji lahko prepoznajo že zametki oz. iniciacija novih supercelic, ki se bodo prožile v pasu. Sporočajo vremenoslovci.

vreme

“Naj opomnimo, da v višjih plasteh piha severozahodnik in ravno zato smo predele Slovenije obarvali v rdečo, kajti pas neviht lahko doseže tudi naše predele. Ker se situacija razvija relativno hitro se ponekod lahko razvije kako hudo neurje z debelo točo, je pa verjetnost za nastanek tega večja v sosednji Avstriji. Vseeno pa pazimo tudi na radar v prihodnjih urah,” so zapisali v portalu Neurje.si.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.