Na Meljskem hribu strela zanetila požar, v Radencih in Gornji Radgoni poplavljalo

Poplave v Radencih

Kot je danes zjutraj sporočila uprava za zaščito in reševanje, so sicer zvečer in ponoči gasilci in delavci cestnih in komunalnih služb odpravljali posledice krajevnih močnih nalivov dežja z vetrom in točo.

Najhuje je bilo v občinah Radenci in Gornja Radgona. Meteorna voda je zalivala predvsem kletne prostore objektov, sprožilo se je 16 zemeljskih plazov. Zabeležili so 131 dogodkov, v katerih je posredovalo 47 gasilskih enot.

Zvečer je v naselju Meljski Hrib v občini Maribor zaradi udara strele zagorelo podstrešje stanovanjskega objekta. Mariborski gasilci so požar pogasili.

Med 19. in 21. uro so večje število klicev zaradi posledic močnega deževja prejeli tudi pomurski policisti. »Na območju Gornje Radgone in Radencev je bilo aktiviranih več gasilskih enot, ki so intervenirali v primerih poplavljenih hiš in cest ter sproženih plazov, policisti pa so jim pri tem nudili pomoč,« poroča murskosoboška policijska uprava.

Župan občine Radenci Roman Leljak je takoj ponudil pomoč prizadetim v poplavah. Na f-družabnem omrežju facebook je zapisal , da gre za katastrofo. Hudo naj bi bilo na območju Boračeve, Leljak pa je vsem na tem območju, ki jim je poplavilo, obljubil, da bo že danes na izredni seji občinskemu svetu predlagal, da občina še ta teden vsaki hiši izplača po tisoč evrov pomoči.

slike: Roman Leljak

VREME

Maribor
jasno
44%
2.1km/h
0%
28°C
29°
27°
25°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.