Na plan prišlo več informacij glede dobrenjskega trčenja

V torek 6.3.2018 je izven naselja Dobrenje, na avtocesti A1, prišlo do prometne nesreče. Okrog 11:30 je voznik Mercedesa z nizozemskimi tablicami trčil v kombi in slednji v avtomobil pred sabo. Avtomobilu pa je sledilo policijsko vozilo, katero je bilo tudi udeleženo v nesreči. Tako da so bila v nesreči štiri vozila, od tega eno policijsko vozilo.

To je bil zgolj konec zgodbe. Vse skupaj se je začelo na mejnem prehodu Gruškovje, kjer se je nizozemsko vozilo izognilo mejni kontroli. Problem je nastal, na hrvaškem delu mejnega prehoda, kadar bi morala peljati avtomobil na celosten pregled. Vozniku in sovozniku so vzeli dokumente in namesto, da bi postavila avtomobil na stran, sta ga obrnila in zbežala nazaj na slovensko stran, brez dokumentov. Ko sta prišla do slovenskega dela, niso tam izvedli nikakršne kontrole, le povedali so jima, da se naj vrneta nazaj na hrvaško stran, kjer bodo izpeljali do konca postopek. Odšla sta še v bližnjo prodajalno in nato izvedla pobeg mimo slovenske mejne kontrole.

Tako se je začel pregon po avtocesti od izvoza Prepolje pa vse do bližine Dobrenja. Pri pregonu so sodelovala 3 policijska vozila, ki so sledila nizozemskemu vozilu kar 30,4 kilometrov pri visoki hitrosti. Voznik se ni odzival na policijske ukaze, da se ustavi in je celo oplazil eno policijsko vozilo.

Po podatkih Policije sta bila v avtomobilu dva državljana Romunije, stara 54-let in 44-let, ki sta utrpela lažje telesne poškodbe. Zraven nju je bilo še šest poškodovanih, in sicer dva policista, ter štirje iz drugih dveh avtomobilov. Nihče pa na srečo ni bil v hujši nevarnosti.

Pri tem obstaja vprašanje, zakaj sta se Romuna “izognila” obmejni kontroli, zakaj sta bežala pred Policijo in zakaj se nista hotela ustaviti. Po podatkih Policije naj ne bi bilo v avtomobilu nobenih prepovedanih substanc. Zakaj se je takšna situacija sploh zgodila? Menda bi naj bil kriv komunikacijski šum med slovensko in hrvaško stranjo.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.