Zdrav duh v zdravem telesu

Nadaljujemo z nasveti za zdravje, tokrat se bomo osredotočili na bolj duhovne oziroma psihične vidike zdravja. Saj veste kaj pravijo, zdrav duh v zdravem telesu.

  1. Stres je največji sovražnik zdravju sodobnega človeka. Povzroča tako telesne kot duševne »poškodbe«. Med drugim vpliva tudi na kopičenje maščob v telesu, poveča potrebo po zaužitju substanc za pomiritev (kajenje, alkohol, sladkarije…). Vendar pa je stres spremljevalec današnjega človeka in se ga ni mogoče znebiti. Zato se je potrebno redno sproščati. Način sproščanja pa lahko poteka v stanju mirovanja, kot na primer meditacija, počitek ipd. Ali pa poteka v gibanju, kot na primer sprehod, kopel ali obisk wellness centra.
  2. Pozitivno mišljenje prav tako pripomore, k lažjemu dojemanju zapletenih situacij, ki jih življenje ponuja. To posledično tudi pripomore k zmanjšanju stresa. Zato je potrebno gledati na potencialne probleme, kot na izzive in kot na možnosti za osebno rast.
  3. Gibanje v naravi povzroča zraven telesnega ugodja tudi zbistritev misli, saj se lahko posvetimo opazovanju okolice, ter odmislimo težave, ki nas pestijo. Pomembna je tudi odsotnost elektronskih naprav, ki povzročajo elektromagnetno disonanco, ki ima vpliv na človeško telo, v katerem je tudi prisotna elektrika.

Potrebno se je zavedati, da sta um in telo povezana in da vzajemno vplivata drug na drugega. Zato ne smemo zanemariti enega na račun drugega. Upam da so vam ti kratki nasveti pomagali pri vsakodnevnem življenju in (p)ostanite zdravi!

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
81%
27%
-6°C
-6°
-7°
-5°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
2°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA