Šola pouk stanje
slika je simbolna

Vlada je na današnji redni tedenski seji, namenjeni epidemiji, odločala o tem, katere ukrepe bo podaljšala.

Odpirajo se šole in vrtci

Vlada je na današnji redni tedenski seji, namenjeni epidemiji, odločala o tem, katere ukrepe bo podaljšala. Predsednik vlade Janez Janša je sporočil, da se je vlada na podlagi upada okužb in padajočih trendov odločila, da se bodo prihodnji teden v devetih od 12 slovenskih regij, ki so prešle iz črne v rdečo fazo, ob spoštovanju ukrepov odprla prva triada osnovne šole in vrtci.

V ponedeljek bo potekalo množično hitro testiranje zaposlenih v osnovnih šolah in vrtcih, pouk in varstvo se bosta začela v torek prihodnji teden. O morebitni sprostitvi ostalih ukrepov v regijah v rdeči fazi je Janša dejal, da se bodo med drugim lahko odprla tudi smučišča ob spoštovanju ukrepov in zagotovitvi hitrega testiranja, lahko se bodo odprle tudi avtomehanične delavnice in trgovine z otroškimi potrebščinami.

Večje sproščanje ukrepov je po načrtu predvideno ob prehodu v oranžno fazo, ki nastopi, ko sedemdnevno povprečje okužb in število hospitaliziranih padeta pod število tisoč. Po besedah Janše bi se to glede na trenutne trende lahko zgodilo februarja, piše STA.

PM