Nedeljsko srednjeveško dogajanje v Mariborskem parku

To nedeljo 27.5. se bo ves Maribor zbral v mestnem parku, kjer bodo tudi Maistri Marpurgi. Odvija se namreč Mestni piknik v parku, kjer bodo na enem mestu zbrani lokalni pridelovalci, pri katerih boste lahko poskusili in kupili dobrote, ki izhajajo iz lokalnega okolja. Predvsem pa boste lahko stopili v časovni stroj, ki vas bo ponesel naravnost v srednji vek, natančneje v tabor Maistrov Marpurgov, srednjeveških obrtnikov in rokodelcev. Maistri Marpurgi so mlada srednjeveška skupina s sedežem v Mariboru, člani pa prihajajo iz vseh koncev Slovenije.

V njihovih vrstah so kovači, ki izdelujejo od majhnih žebljev in polžkov, do mogočnih dvoročnih mečev in bojnih sekir, rezbarji in mizarji, ki iz lesa ustvarjajo vse od umetelnih lesenih žlic in obsekov pa tja do posod in celo miz.

Usnjarji vas opremijo z ličnimi mošnjički za drobiž, če pa ste si od nekdaj želeli kravato ali metuljčka iz verižnine imamo pravo stvar za vas!

Med njimi so tudi zeliščarji in kuharji, ki vam napolnijo trebuhe z odličnimi jedmi, skrbno pripravljenimi v brbotajočih kotlih, katere lahko poplaknete s kapljico žlahtnih napitkov. Če pa se boste preveč utrudili ob srednjeveških aktivnostih oziroma kot sami pravijo srednjevekovanjuTM, se lahko pri zeliščarki oskrbite z zdravilnimi žavbami.

Veste kako izgleda srednjeveški playstation? Če ste na to vprašanje odgovorili z ne, vas bo le-ta, kakor tudi mnoge druge srednjeveške igre za velike in majhne, čakal v taboru Maistrov Marpurgov!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.