Neverjetno, a resnično: Andrej Šiško na prostosti

Slika: FB profil Andreja Šiška

Andreja Šiška, vodjo  Štajerske varde, so potem, ko so mu policisti minuli četrtek odvzeli prostost, ob 14. uri privedli na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru. Osumljen je bil ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. Pred sodiščem se je, tako kot včeraj, tudi danes zbralo okoli 30 njegovih podpornikov.

Skoraj pet ur je trajal zagovor Andreja Šiška pred preiskovalnim sodnikom mariborskega okrožnega sodišča, nato je nekaj časa veljal še priporni narok, a sodnika je Šiška je izpustil na prostost. Zaradi kompleksnosti zadeve si je sodnik vzel več časa za razmislek, odločiti pa bi se moral najkasneje do 6. ure zjutraj, ko bi se iztekel 48-urni rok, kolikor lahko traja sodno pridržanje.

Tožilstvo ima sicer možnost pritožbe, o pritožbi pa odloča izven razpravni senat.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.