Odbor DZ za notranje zadeve predlaga odstop Vesela z vrha Računskega sodišča!

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel
Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, Slika: Maribor24

Odbor DZ za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo je na seji razpravljal o ravnanju predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela. Hkrati pa sprejel dva pomembna sklepa.

Sklep Odbora DZ za notranje zadeve da Tomaž Vesel odstopi

Odbor DZ za notranje zadeve je sprejel dva pomembna sklepa. Z enim Veselu predlaga, da odstopi s položaja predsednika računskega sodišča. Z drugim sklepom pa predlaga KPK, da glede odvzema pooblastil namestniku računskega sodišča Jorgu K. Petroviču pri obravnavi osnutka revizijskega poročila o nakupih zaščitne opreme uvede postopek na podlagi 13. člena zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Piše SIOL.

Petrovič je pojasnil, da so se revizije, objavljene v zadnjih dveh letih, v povprečju usklajevale v treh krogih. V konkretnem primeru je dva dela predhodno prejel v branje, osnutek revizijskega poročila pa v četrtek, 17. decembra, zvečer. V soboto so se po njegovih besedah že pojavili prvi medijski zapisi, da je poročilo pri njem in da ga zadržuje. Z Veselom je imel krajši sestanek v ponedeljek, ko ga je tudi seznanil s svojim stališčem, da se ne smejo podrejati nobenemu pritisku, niti medijskemu, in da zaradi medijskega pritiska ne namerava hiteti.

Preberite tudi: Tomaž Vesel se je zlagal? KPK dokumenta o združljivosti funkcije NIMA!

Sejo so obstruirale opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB. Zadevo okoli predsednika računskega sodišča spremljamo naprej.

PM

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
75%
1.5km/h
93%
-4°C
-2°
-5°
-3°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA