Po dolgem času spet mrzla zima

Te dni nas zaznamuje mraz in obsežno sneženje, ki povzroča nezgode povsod po Sloveniji. Danes so pri nas namerili -19 stopinj Celzija, -18 na letališču Cerklje ob Krki, v Novem mestu in na Lisci -17 , 15 v Postojni, -16 v Črnomlju, v Ljubljani pa -12 stopinj Celzija. V Kopru je bilo -5 stopinj Celzija in -6 stopinj Celzija na letališču Portorož.

Maribor so te dni zaznamovale nesreče, petkilometrski zastoj na avtocesti in celo smrtna žrtev. Zato je pomembno da se ustrezno pripravite na mraz in na sneg. Primerna obleka in obutev, ter primerna oprema za prevozna sredstva. Prav tako so se pričele zimske počitnice, tako da se pričakuje povečan promet na cestah okrog smučišč in na smučiščih samih.

Potrebno pa se je tudi zavedati, da mraz predstavlja probleme za najranljivejše družbene skupine in sicer za brezdomce. Namreč kar 200 do 350 brezdomcev je v Mariboru samem, kar presega količino prostora v zavetiščih. Zato prispevajte sredstva Centru za socialno delo na Šentiljski ulici ali pa Nadškofijskemu karitas Maribor, na Ljubljanski ulici.

Vreme pa se ne bo izboljšalo, čez dan se bo od juga pooblačilo. Popoldne bo zahod in jug države zajelo rahlo sneženje, kakor tudi ob morju. Najnižje jutranje temperature bodo od -20 do -14, na Primorskem pa celo od -8 do -3. Najvišje dnevne temperature pa bodo od -8 do -4, po nižinah na Primorskem okoli 0 stopinj Celzija. Tako da izkoristite vreme sebi v prid.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.